liberinteleorman.ro

UDMR Teleorman, respins la referendum. Maghiarul Cristian Faluvegi nu va fi martor la familia tradițională

Monica Vasilescu

Faptul că Uniunea Democrat Maghiară din România este mai mult pesedistă decât udemeristă este la fel de cunoscut precum interesul castei de politicieni pentru comunitate. Dar că formațiunea are organizație în Teleorman știm cu toții doar la un scrutin sau când există vreun interes al PSD. Așa cum este referendumul pentru familie, iubit de pesediști și susținut de maghiari, căci ei cunosc foarte bine drepturile minorităților. Doar pe-ale lor.

În aceste zile, partidele și-au ales reprezentanții în BEJ. ALDE a desemnat-o pe Alina Boagher ”să țină de șase” la familie, PNL l-a trimis pe Ene Nicolae (care a mai frecventat și alte partide), PMP pe Nicușor Ionescu, PSD pe Eugen Ovidiu Vlad, iar USR (singura formațiune care s-a arătat împotriva desfășurării referendumului) l-a pus pe Romică Toma, așa încât, la UDMR a rămas Cristian Faluvegi să vegheze la căsătoria tradițională. Numai că martorul Cristian Faluvegi a fost respins de către Biroul Electoral Județean Teleorman, pentru că solicitarea sa a fost tardivă (deși s-a trezit cu noaptea-n cap, că ora depunerii a fost 5:17). Faluvegi este angajat al Primăriei Alexandria, ca referent, și rezonează cu pesedeul la fel de mult cum susține familia tradițională. Totuși, la nevoie, vorbește și maghiară, precum o fac mai mulți salariați prin administrația alexăndreană, cărora limba română le este cam străină. Măcar sunt tradiționaliști…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV! Pe conacul lui Dragnea din Alexandria e scris „DEMISIA”

Următorul articol

Fostul director al Eco Sud a devenit administratorul public al județului Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate