UDMR are reprezentant în BEJ Teleorman. Cristian Faluvegi s-a făcut iar maghiar

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Din culisele politice

Uniunea Democrat Maghiară din România este mai mult pesedistă decât udemeristă după cum au lăsat acțiunile acesteia de înțeles în toți anii de guvernare roșie. În Teleorman există pesediști care se fac maghiari din când în când, atunci când nevoia de voturi o cere. Iar la PSD nevoia de voturi e mai mare decât oricând, partidul unic în Teleorman aflându-se spre prăbușire rapidă de când cocul Voricăi Dăncilă a devenit sigla partidului.

În aceste zile, partidele și-au ales reprezentanții în BEJ. Conform procesului verbal, PNL l-a trimis pe Dan Popescu să vegheze la buna desfășurare a lucrurilor, PMP pe Nicușor Ionescu, PSD pe Eugen Ovidiu Vlad, iar Alianța USR-PLUS l-a pus pe Romică Toma. La UDMR, formațiune care a luat 669 voturi la europarlamentare în județul în care nu există organizație de partid și nici vreo comunitate închegată de etnici maghiari, a rămas Cristian Faluvegi să ia un ban de la BEJ, pardon, să vadă de alegeri, așa cum voia să facă și la referendumul pentru familie, dar a fost respins pentru că solicitarea sa a fost tardivă.

Pentru cei care sigur nu știu, Cristian Faluvegi este angajat al Primăriei Alexandria, ca referent, și s-a dus la PSD în schimbul unui post bănos unde principala sa preocupare este să fotografieze nimicurile primarului de prin oraș și să le prezinte ca fiind realizări de anvergură. Totuși, la nevoie, vorbește și maghiară, că și Drăgușin a știut pe ce limbă să-i vorbească atunci când i-a făcut carte de muncă lui și fiului său în administrația publică locală, cel mai bun angajator de pesediști din oraș.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*