U-ICIM Arad, fără vedetele sale, a încasat 100 de puncte de la BCT-CST Alexandria într-un meci din LNBF!

în Sport

Ștefan Stan

baschetEchipa de baschet feminin BCT-CST Alexandria a învins “acasă” la Craiova, marţi, pe Universitatea Goldiş ICIM Arad – locul trei în clasament – cu scorul de 100-55 (33-16, 27-13, 25-9, 15-17), într-un meci din cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale. Rezultatul poate fi considerat o mare surpriză doar pentru cei care nu cunosc criza prin care trece clubul din Arad, abonat an de an la performanţe deosebite în competiţiile naţionale.

Fetele din Banat, având un bilanţ de 23-2 în confruntările directe anterioare cu teleormănencele, veneau după o frumoasă victorie cu ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe (76-55) în etapa precedentă, dar în partida respectivă au evoluat pentru U-ICIM sportive ca M.Reid, S.Dyer, K.McCarty, J.Karakasevic, R.Laza, A. Stoenescu sau B.Hadzovic. Acum, la câteva zile, în sala din Craiova formaţia arădeană a început cu D.Bupte, A.Manea, P.Gandarici, D.Moraru şi A.Mercea, înlocuitoare tinere, autohtone, ale unor jucătoare experimentate care au părăsit echipa din cauza problemelor de ordin financiar.

În aceste condiţii, nu este de mirare că elevele antrenorului Mădălin Piperea s-au impus categoric, pe fondul unei dispute controlate permanent ca urmare a avantajului acumulat încă din prima parte. Din analiza casetei statistice a meciului transmis live pe site-ul Federaţiei Române de Baschet rezultă că la BCT-CST au evoluat toate jucătoarele înscrise în fişa tehnică, rotaţia în teren asigurând îmbinarea experienţei cu talentul baschetbalistelor de perspectivă de la CSS Alexandria. Şi nu mă pot abţine să nu remarc profesionalismul care este o constantă la jucătoare de bază ca Elan Brown (33 de puncte şi 19 recuperări!), Viorela Voicu sau Shanita Arnold. Alina Chivu a evoluat prea puţin, dar Alina Podar a dovedit din nou că reprezintă o soluţie bună. Desigur, sunt constatări generate de timpii efectivi de joc şi de contribuţiile evidenţiate de statistică.

La formaţia din Alexandria au fost prezente Elan Brown – 33 de puncte, Viorela Voicu – 17 p, Shanita Arnold – 10 (2×3) p, Alina Podar – 9 (1×3) p, Alina Chivu – 7 (1×3) p, Beatrice Alaiba – 6 (1×3) p, Teodora Manea – 6 p, Mihaela Mihai – 5 p, Eliza Ispas – 4 p, Tania Agache – 3 (1×3) p, Lorena Candoi şi Giulia Duşman. Pentru Universitatea Goldiş – ICIM au evoluat A.Manea – 16 puncte, A.Mercea – 12 (2×3) p, D.Moraru – 10 (2×3) p, D.Vati – 6 p, S.Spier – 6 (1×3) p, P.Gandarici – 4 p, D.Bupte – 1 p, D.Hamza, C.Toth şi D.Spinean.

Aşadar, după trei înfrângeri, cu Alba Iulia, Braşov şi Cluj-Napoca, BCT-CST înregistrează, dincolo de circumstanţele amintite, un succes, cel cu numărul şase din actuala ediţie a Ligii Naţionale de baschet feminin. Echipa care ocupă în continuare locul opt, ce asigură accesul în play-off, stă în etapa a 18-a, pentru a juca apoi cu Rapid Bucureşti. Urmează examene mai dificile, cum sunt restanţa cu CS Municipal Târgovişte şi confruntarea cu Phoenix Galaţi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*