liberinteleorman.ro

Turnu Măgurele, în istoria meteo! S-a înregistrat cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în România în ianuarie

14 ianuarie 2024
Advertisement

Într-un an în care schimbările climatice au devenit tot mai evidente la nivel global, România nu a fost o excepție. Anul 2023 a intrat în istoria meteorologiei românești ca fiind cel mai cald an înregistrat, cu numeroase recorduri de temperatură și fenomene meteorologice neobișnuite. De la Turnu Măgurele la Stânca – Ștefănești și de la Brașov până la Constanța, țara a fost martora unor evenimente meteo.

Turnu Măgurele – 18 ianuarie: +22,5 °C în plină iarnă

Turnu Măgurele a intrat în analele meteorologiei românești cu data de 18 ianuarie 2023, atunci când termometrele au înregistrat +22,5 °C. Acesta a devenit astfel locul cu cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în România în luna ianuarie. Recordul anterior, stabilit în 2002, a fost depășit cu impresionante 3 grade Celsius, semnificativ peste diferențele obișnuite care nu depășeau 0,5.

Și toamna a adus recorduri, iar Turnu Măgurele a fost în prim plan pe 21 octombrie, ziua în care termometrele au atins +35,1 °C. Acesta a devenit astfel locul cu cea mai târzie temperatură caniculară înregistrată în țară. O dată în plus, orașul a atras atenția cu un fenomen meteorologic neașteptat.

Zimnicea – Cea mai lungă perioadă de secetă

Zimnicea a fost afectată de o perioadă de secetă semnificativă în 2023, stabilind un record negativ pentru cea mai lungă perioadă de lipsă a ploilor. Agricultura locală și viața de zi cu zi au fost serios influențate, subliniind impactul schimbărilor climatice asupra regiunilor agricole.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Prețul unei improvizații la instalațiile electrice poate fi siguranța ta și a celor dragi!

Următorul articol

Frate şi soră din Teleorman, judecaţi pentru furt calificat – Au spart un magazin de bijuterii din Craiova

Cele mai recente articole de Actual