Monica Vasilescu
Pentru unii, în Consiliul Județean Teleorman e ca la pension. S-a ajuns în punctul în care ședințele consilierilor durează jumătate de oră, membrii CJ adoptând o hotărâre pe minut. Dezbaterile sunt foarte rare spre deloc, nu prea există opoziție, doar uneori se pun întrebări, puțini au de obiectat în fața proiectelor care li se pun în față. Totul merge ca la casele de la supermarket. Doar că aici nota este plătită de popor.
În forul legislativ județean de la Teleorman fac legea oameni din mai multe categorii sociale, care au un punct comun: politica. Mai exact, partidul care i-a dus acolo. Unii sunt profesori, alții ingineri și câțiva… ”detașați”. Din ultima categorie ar părea că face parte Tudor Neagu, ales pe listele defunctului PP-DD, și nu ne referim acum la faptul că a fost ofițer la Informații, ci la felul cum privește domnia sa actele petrecute în ședințele Consiliului Județean Teleorman, acolo unde este consilier de trei ani.
Despre Tudor Neagu, cei din actualitate știu că este tatăl lui Liviu Neagu, secretar adjunct al Guvernului. Că așa se întâmplă uneori în viață, copilul își depășește părintele. La notorietate. Prin pozițiile ocupate de fiul său, ajutat de mrejele PPDD-ului, Tudor Neagu a isprăvit să ia un loc în CJ Teleorman, numai bun pentru felul său de a fi, decent și retras. Oricât am aprecia decența acestuia, nu putem să nu constatăm că este atât de retras încât nu a luat niciodată inițiativa unui proiect de hotărâre și nici nu a intervenit în rarele dezbateri ale colegilor săi. Singurele momente în care consilierul județean a deschis gura le putem număra pe degetele de la o mână, nominalizând clipa în care a depus jurământul și cele în care își rezervă dreptul de a nu vota anume proiecte (cele ce au în componență numele Valahia Guard), pe motiv de interes.
Ce mai știm despre Tudor Neagu este faptul că a admis fără niciun ocoliș că a fost lucrător la Informații și Contrainformații, fapt atașat dosarului de candidatură, în 2012. Acolo acesta a menționat că a fost ofițer în Informații economice, până în anul 1989, în acest sens existând și o decizie a Curții de Apel București, pe care consilierul județean nu a contestat-o.
Să nu ne înțelegeți greșit, nu blamăm faptul că după ce a părăsit structurile de informaţii ale statului, Tudor Neagu a descoperit Consiliul Județean Teleorman. Problema este că detașările acestea ne costă bani mulți într-un mandat de patru ani, obținut de oameni care își urmăresc propriul scop și ridică mâna abitir, astfel încât nici măcar libertate de expresie facială nu mai au.