Tudor Giurgiu, producător 𝗠𝗼𝗿𝗼𝗺𝗲𝘁̦𝗶𝗶 𝟯: „Un film esențial pentru înțelegerea anilor ‘50”

în Actualitate/Cultură

După capodopera „Moromeții” (1988) și după continuarea sa, „Moromeții 2” (2018), de asemenea iubită de public, regizorul Stere Gulea începe filmările la „Moromeții 3”, pentru „a încheia saga Moromeților, unică în cinematografia română”.

Acestea vor avea loc pe parcursul anului 2023 în satul Talpa din județul Teleorman, aflat în apropiere de Siliștea-Gumești, faimosul sat natal al lui Marin Preda, dar și la București, Golești, Sinaia și în câteva sate din jurul capitalei.

În viitorul film vom revedea casa Moromeților din satul Talpa, un loc devenit emblematic pentru cinematografie, în care s-au filmat atât povestea din primul film, în 1985, cât și continuarea sa, în 2017. Casa a fost reconstruită cu eforturile echipei de producție a filmului, după schițele și imaginile casei vechi, refăcute de scenograful Cristian Niculescu.

Regizorul și scenaristul Stere Gulea va colabora și de această dată cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, a cărui imagine a devenit un reper în cinematografia română. Producătorii acestui film-eveniment sunt Oana Bujgoi Giurgiu și Tudor Giurgiu.

Tudor Giurgiu, producător 𝗠𝗼𝗿𝗼𝗺𝗲𝘁̦𝗶𝗶 𝟯: „Mă bucur că Moromeții merg mai departe și sunt incitat de propunerea regizorului Stere Gulea, care se concentrează pe zbuciumul moral și social provocat de nașterea celui mai important roman postbelic din literatura română. Va fi, fără îndoială, un film esențial pentru înțelegerea anilor ‘50, în contextul în care vom vedea dilemele și conflictul unui intelectual cu tentația compromisului de orice fel. Sper să fie un succes cel puțin la fel de important precum filmul lansat în 2018”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*