Trupa The Alexanders, concert caritabil pentru Erica, o fetiță grav bolnavă

în Actualitate/Utile

Monica Vasilescu

alexandersÎn această perioadă, cu toții suntem cuprinși de farmecul Crăciunului și al serbărilor din jurul Nașterii Domnului. Totuși, sărbătorile de iarnă nu sunt magice pentru Erica Gănescu, o fetiță în vârstă de doi ani, care suferă de o boală grea. Ea a fost depistată cu o malformație la inimă și luptă în fiecare clipă pentru supraviețurire. În această luptă, micuța nu are nevoie doar de resurse interne, ci și materiale, pentru a reuși să facă față tuturor intervențiilor și tratamentelor necesare. În ajutorul său vin tinerii de la trupa The Alexanders, care vor organiza un concert caritabil pentru Erica, despre care vom aminti la momentul potrivit.

”Numele ei este Erica, iar ochișorii ei sunt plini de bucuria vieții. Însă, aceiași ochi plăpânzi ascund o poveste tristă. La mai puțin de 6 ore de la nașterea micuței, doctorii i-au înștiințat părinții că șansele fetiței de supraviețuire sunt aproape nule, întrucât i s-au detectat malformații grave la nivelul inimii.
La 13 ore după naștere, a fost preluată de către un elicopter SMURD, și dusă la București, unde a fost ținută sub supraveghere până la 14 zile de viață, apoi un alt elicopter o transportă pe micuță la Târgu-Mureș, unde are prima operație pe cord deschis. În tot acest timp, Erica a continuat să lupte!
La 7 luni de zile, deja trecea prin cea de-a doua operație, în Germania. Operația care a durat 11 ore i-a corectat o parte din defecte, și i s-a implantat un conduct in valva pulmonară. Diverse complicații i-au adus părinții și surioara mai mare în stări dificile, și au fost nevoiți să petreacă aproape 8 săptămâni in Germania, departe de casă. Acum, Erica Gănescu are 2 anișori și 3 luni, iar sclipirea pe care privirea ei o poartă, i-a dat familiei sale speranță. Din păcate, lupta Ericăi nu s-a încheiat. Ea va mai trece prin alte operații riscante, în Germania, însă costurile sunt imense, iar părinții micuței nu pot face față singuri.
Noi dorim din toată inima să îi oferim Ericăi o șansă, și singurul mod prin care putem face acest lucru, este prin muzică!”, scrie trupa The Alexanders pe Facebook.
Dacă mai sunt și alte persoane care vor să o sprijine pe Erica, donațiile se pot face în conturile: RO57RZBR0000060011712796 în lei și RO13RZBR0000060015981879 în euro. Cod SWIFT: RZBRROBU, deschise la Raiffeisen Bank pe numele Gănescu Ionela, mama Ericăi. Mai multe detalii găsiți la numărul de telefon: 0769208376 – Ionela Gănescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*