Trupa Scenik și Alex Antonescu s-au întors cu premii în Teleorman

în Cultură

scenik Carmen Dumitrescu

Cine spune că în Teleorman nu există preocupare pentru arte se află într-o cumplită eroare. Problema acestui județ n-a fost niciodată lipsa de talente, ci faptul că nimeni nu le sprijină realmente pe cele autentice, dacă ele nu servesc în vreun fel interesele de moment ale vreunei puteri. Și totuși, chiar și în aceste condiții, în Teleorman se face artă. În toate formele ei. Se scrie, se cântă, se dansează și, mai nou, se joacă teatru de nivel înalt. Căci în ciuda faptului că nu avem nici măcar o sală de spectacole în județ, Trupa Scenik începe să devină din ce în ce mai vizibilă la nivel național. Astfel, munca lui Nicolae Doboș și a copiilor talentați care stau pe lângă el pentru a-și cultiva preferințele culturale începe să-și arate roadele. Și ele nu sunt de neglijat. Căci, iată, la Slatina, a avut loc în zilele de 25, 26 și 27 septembrie, la Centrul Cultural “Eugen Ionescu” și la Casa de Cultură a Sindicatelor un Festival concurs național unic în țară, intitulat: “Arte și tradiții românești”.

scenik2La acest festival au participat copii și tineri de la școlile populare de arte și meserii din 21 de județe, printre care s-a numărat și județul Teleorman. Acesta a fost reprezentat la secțiunea de teatru a festivalului de Trupa Scenik , care a încântat publicul din Slatina cu piesa “Boul și vițeii” de Ion Băieșu, în regia lui Nicolae Doboș. Cu acest prilej, actorii Isabell Iancu, Valentina Feleagă, Ana Maria Mocanu, Alex Antonescu și Andrei Mihai au convins juriul de talentul actorilor din Teleorman, astfel că acești tineri frumoși s-au întors acasă cu un premiu special. Cea mai frumoasă surpriză, însă, a constituit-o performanța lui Alex Antonescu, apreciat de juriul festivalului pentru talentul lui, fapt care i-a adus tânărului percuționist și actor premiul de interpretare masculină în rol principal. În consecință, putem spune, în sfârșit, că teatrul în Teleorman înseamnă acum mai mult decât Ideo Ideis, căci mlădițe noi încep să prindă și să aducă în județul fără teatru și fără librării rezultate culturale remarcabile. Și nu știm cât de impresionate sunt autoritățile de aceste reușite, însă noi credem că e suficient ca lupta să se poarte la nivel cultural pentru ca atmosfera județului să se schimbe din toate punctele de vedere.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*