liberinteleorman.ro

Trupa “Scenik” a debutat, piesa de teatru “Serpentina” a impresionat

31 octombrie 2014

Monica Vasilescuteatru

Nu e puțin lucru să înființezi o trupă de teatru la Alexandria și să o faci să fie apreciată de la primele apariții în public. Nicolae Doboș a reușit, iar astăzi se poate lăuda, nu doar cu performanțe în materie de muzică, dar și cu rezultate pozitive în domeniul artelor teatrale.

Șase luni a lucrat maestrul, alături de tinerii care vor să devină actori, la piesa de teatru “Serpentina”, care a impresionat publicul încă de la premiera, care a avut loc joi seara, la Centrul Cultural. Alin Stoian, Silvia Ureche, Vali Mateescu şi Isabel Iancu sunt micii artiști care au jucat piesa lui Paul Everac într-un stil aproape profesionist. Echipa a fost completă. Nu au lipsit luminile, de care s-a ocupat Marin Marian, machiajul, semnat Natalia Gheorghe, coloana sonoră, asigurată de Mihai Vătăman, decorul, pe care și-a pus amprenta Sorin Mircea Preda şi Alex Antonescu, scenografia, executată de Andreea Gheorghe şi Cătălin Ţene și regia făcută de nimeni altul decât Nicolae Doboş, absolvent al unei facultăți în domeniu.

După piesa de teatru care a făcut ca sala de spectacol să fie neîncăpătoare, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, Elena Popa, ne-a spus că Nicolae Doboș a fost inițiatorul actului cultural, care se pliază pe un proiect general al instituției. Despre forma de exprimare artistică a tinerilor a vorbit însuși fondatorul, care îi consideră pe micii actori demni de UNATC: ”După cum știți, noi în fiecare lună aveam acele concerte de muzică și poezie, Camerata Cantoria. Având valorile, am zis de ce să nu încercăm montarea unei piese de teatru într-un act. Teatru scurt, e adevărat, pentru că pentru mai mult ai nevoie de scenă, ai nevoie de decoruri și de multe altele”. Și totul a mers strună. Acum echipa formată pe lângă trupa “Scenik” mai are în lucru două piese de teatru și încearcă să facă o stagiune teatrală, lucru care lipsește cu desăvârșire la Alexandria.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Topul celor mai bogate firme ale unui județ extrem de sărac

Următorul articol

În judeţul fără librării, cărţile vechi zac uitate în depozitul Catedralei Alexandria

Cele mai recente articole de Cultură

Proiect cultural: Biblioteca pentru tineri

          Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, demarează proiectul cultural Biblioteca pentru tineri, ce se va