Trupa “Scenik” a debutat, piesa de teatru “Serpentina” a impresionat

în Cultură/Timp liber

Monica Vasilescuteatru

Nu e puțin lucru să înființezi o trupă de teatru la Alexandria și să o faci să fie apreciată de la primele apariții în public. Nicolae Doboș a reușit, iar astăzi se poate lăuda, nu doar cu performanțe în materie de muzică, dar și cu rezultate pozitive în domeniul artelor teatrale.

Șase luni a lucrat maestrul, alături de tinerii care vor să devină actori, la piesa de teatru “Serpentina”, care a impresionat publicul încă de la premiera, care a avut loc joi seara, la Centrul Cultural. Alin Stoian, Silvia Ureche, Vali Mateescu şi Isabel Iancu sunt micii artiști care au jucat piesa lui Paul Everac într-un stil aproape profesionist. Echipa a fost completă. Nu au lipsit luminile, de care s-a ocupat Marin Marian, machiajul, semnat Natalia Gheorghe, coloana sonoră, asigurată de Mihai Vătăman, decorul, pe care și-a pus amprenta Sorin Mircea Preda şi Alex Antonescu, scenografia, executată de Andreea Gheorghe şi Cătălin Ţene și regia făcută de nimeni altul decât Nicolae Doboş, absolvent al unei facultăți în domeniu.

După piesa de teatru care a făcut ca sala de spectacol să fie neîncăpătoare, directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, Elena Popa, ne-a spus că Nicolae Doboș a fost inițiatorul actului cultural, care se pliază pe un proiect general al instituției. Despre forma de exprimare artistică a tinerilor a vorbit însuși fondatorul, care îi consideră pe micii actori demni de UNATC: ”După cum știți, noi în fiecare lună aveam acele concerte de muzică și poezie, Camerata Cantoria. Având valorile, am zis de ce să nu încercăm montarea unei piese de teatru într-un act. Teatru scurt, e adevărat, pentru că pentru mai mult ai nevoie de scenă, ai nevoie de decoruri și de multe altele”. Și totul a mers strună. Acum echipa formată pe lângă trupa “Scenik” mai are în lucru două piese de teatru și încearcă să facă o stagiune teatrală, lucru care lipsește cu desăvârșire la Alexandria.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*