liberinteleorman.ro

Sursă photo: Facebook Ideo-Ideis

Trupa Arlechin Alexandria, pe scena Festivalului de teatru Ideo Ideis

11 august 2018

Monica Vasilescu

Ideo Ideis este în plină desfășurare în capitala Teleormanului și, odată cu acesta, tinerii care își doresc să aibă o carieră în actorie își testează aptitudinile în fața unui public avizat, la unicul festival din țară dedicat teatrului tânăr, organizat la Alexandria. Dacă la început, micii actori priveau reprezentațiile ca pe întreceri, de la ediția nr. 9, Ideo Ideis a renunţat la secţiunea Competiţie, fiind un festival construit pe ideea de echipă şi pe principiul dezvoltării personale în relaţie cu ceilalţi. Astfel, în ediția curentă, cea cu numărul 13, ca urmare a preselecției, la secțiunea numită acum Spectacole de teatru tânăr au intrat 8 trupe de teatru de liceeni din România și o a 9-a trupă locală, câștigătoarea festivalului pauza_de_teatru. Este vorba despre trupa Arlechin Alexandria, care a jucat piesa Bolnavul închipuit – de Molière, vineri, de la 11.00 la 12.00, la Sala Polivalentă din Alexandria. Tinerii actori sunt liceeni la Colegiul ”A.I. Cuza” din Alexandria și aceasta a fost prima lor participare la un festival de teatru cu notorietate și a consemnat un succes, după cum au arătat aplauzele publicului. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Elena-Renata Soare, Cătălin Ionuţ Peicu, George Andrei Stanciu, Laurenţiu Nicolae Pomană, Alexandru Selea, Andra Maria Moșu, Alex Cristian Geicu, Teodor Răzvan Badea, Bianca-Maria Iliuţă, regia fiind semnată de Adina Niculae, Violeta Stan, Tatiana Murgă.

Cât despre piesa lui Molière, ea este o comedie-balet, operă aflată la limita dintre comic și tragic. Nota de final este dată de dispariția autorului, care a murit la a patra reprezentație a ei. Bolnav, el s-a apărat prin râs de propriile slăbiciuni fizice, dar și de teama de moarte. În acest spectacol este în prim-plan Argan, un veritabil ipohondru sau, mai degrabă, un mare egoist care încearcă să descopere adevăratele sentimente ale celor dragi față de el. Ipohondria lui dezvăluie o satiră puternică la adresa medicinei, dar și o frumoasă poveste de dragoste.

Sursă photo: Facebook Ideo-Ideis
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

E de râs, dacă nu ar fi de plâns! Fiul lui Dragnea s-a mutat în casă bisericească

Următorul articol

În atenția OPC Teleorman: piept de pui cu viermi la supermarketul PROFI din centrul Alexandriei

Cele mai recente articole de Cultură