Trupa Arhaic și Nicușor Lina s-au întrecut în elegii ale iubirii

în Cultură

arhaic 4 Carmen Dumitrescu

Cea mai recentă seară muzicală din “Berăria lui Nae” a reușit să atragă un public numeros. Poate cel mai numeros public de până acum. Se pare că alexăndrenii care și-au anunțat prezența pentru seara de vineri, 21 august, erau foarte curioși cu privire la identitatea invitatului surpriză al Trupei Arhaic, care ne-a obișnuit să organizeze aceste seri muzicale în jurul unor oameni talentați și pasionați de frumusețea actului artistic. De data aceasta, invitatul Trupei Arhaic a fost chiar Nicușor Lina, care a încântat auditoriul cu piese cunoscute, precum “Eșarfă în dar” sau “Cântec șoptit”, dar și singura compoziție proprie a sa de până acum, imnul ziarului Liber în Teleorman, din dorința de a le reaminti celor prezenți despre faptul că libertatea e singura valoare pentru care merită să facă sacrificii esențiale. arhaic3Momentele muzicale susținute de Nicușor Lina au determinat publicul să-l încurajeze ca și cu alte ocazii să susțină concerte în propriul local, devenit în ultimele luni unul dintre locurile din Alexandria în care se întâmplă evenimente culturale, în adevăratul sens al cuvântului. Trupa Arhaic, pe de altă parte, a adus în atenție numele marelui poet Valeriu Armeanu, trecut recent în neființă, care a lăsat moștenire membrilor formației vouă volume de poezii, care vor reprezenta și fundamentul poetic al noului album pe care arhaicii îl pregătesc.

arhaicDupă un scurt moment de reculegere în memoria marelui poet, concertul Trupei Arhaic s-a desfășurat într-o manieră de-a dreptul excepțională, piesele alese de Nicolae Doboș, Sorin Preda și Alex Antonescu, dar și felul în care au fost acestea interpretate determinându-i pe prietenii trupei să aplaude minute în șir. De altfel, Nicolae Doboș și-a exprimat și speranța că nu peste multă vreme, serile muzicale din berărie vor deveni o tradiție care va atrage atâția oameni, încât se va sta și pe jos la concerte. Și având în vedere că evenimentul atrage din ce în ce mai mulți oameni, dar și că momentele muzicale sunt din ce în ce mai reușite, este aproape sigur că premoniția lui Doboș va deveni în curând o realitate concretă. Seara de vineri, desfășurată sub titlul generic de “Elegiile iubirii”, a reușit să demonstreze încă o dată faptul că numai prin voință și răbdare lucrurile frumoase se pot îndeplini și, privind bucuria din ochii publicului care a preferat un moment cultural altor mijloace de relaxare, avem certitudinea că evenimentul organizat de arhaici va deveni în curând un punct de reper pentru viața culturală a Alexandriei. Mai ales că Nicolae Doboș promite pentru următoarea ediție a evenimentului un alt invitat surpriză, dar și piese de teatru și seri de poezie pentru viitorul nu foarte îndepărtat.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*