liberinteleorman.ro

Trupa Arhaic a adus lumină prin… cântec

31 martie 2018

Carmen Dumitrescu

Pentru că se apropie sărbătorile pascale și pentru că în Alexandria se întâmplă rar evenimente culturale, Trupa Arhaic a pus la cale un nou concert, menit să aducă lumina în mintea și sufletul oamenilor din Teleorman. Astfel, sub deviza „Lumină din lumină”, Trupa Arhaic s-a înfățișat în fața publicului reunit la restaurantul Unicom din Alexandria într-o nouă formulă, cu totul și cu totul aparte, pentru că fluierului însuflețit de Nicolae Doboș i s-a alăturat vioara. Noul membru al trupei este violonist și se numește Robert Răchită, fiind vorba despre un alt copil talentat al județului, promovat acum în cadrul acestui proiect muzical valoros.

În acest moment, Trupa Arhaic are în componență patru membri: Nicolae Doboș, Alexandru Antonescu, Eduard Chircu și, mai nou, Robert Răchită. Poezia cântată în cadrul evenimentului i-a mișcat profund pe toți cei prezenți, unele dintre momente fiind de o profunzime aparte. Pe scenă au evoluat, pe rând, copii talentați din județ, în special din Roșiorii de Vede, pianistul Florin Ciobanu și violonistul Marius Manea interpretând piese clasice, cu puternic impact în construirea emoțiilor publicului. Invitată special la eveniment, pianista Bianca Voinea, a venit de la București pentru a le aduce teleormănenilor muzică de calitate, interpretată din tot sufletul.

Momentele de cântec au fost alternate cu cele de poezie, Nicolae Doboș recitând poeme semnificative din cultura românească. De asemenea, el a promis publicului că nu va renunța la organizarea de evenimente culturale în județul Teleorman, principalul motiv pentru lupta lui fiind acela că în zonă există foarte mult talent, care trebuie pus în valoare. În acest sens, el va păstra tradiția concertelor, dar va și continua Tabăra Națională de Folk, proiect început anul trecut la Zimnicea, cu un impact foarte bun asupra imaginii județului Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ion Popa s-a calificat la Românii au talent: ”Versurile pe care le cânt pot fi un fel de stratificare a existenței”

Următorul articol

Eleganță, caritate și muzică bună la Balul Primăverii organizat de Club Rotary Alexandria

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la