liberinteleorman.ro

Trei primari din Teleorman sunt menținuți abuziv în funcție

6 iunie 2018
Foto credit: Media Sud TV

Carmen Dumitrescu

În Teleorman, legea se aplică numai celor care nu fac parte din partidul unic. Restul au libertate absolută de a trece peste hotărâri judecătorești, peste norme, peste bun simț. Și asta fără nicio consecință, pentru că totul este trecut cu vederea, foarte convenabil, de la Centru. Deputatul PNL, Mara Calista, a încercat, totuși să facă un demers în sensul normalizării situației din Teleorman, unde trei primari au sentințe definitive, care impun pierderea funcției, și totuși, administrează în continuare resursele publice. În documentul înregistrat la Camera Deputaților, Mara Calista arată că “în județul Teleorman, există trei primari cu sentințe definitive, pentru care prefectul trebuia să emită ordine de demitere din funcție. Este vorba despre primarul comunei Săceni, Marian Vișinoiu, condamnat printr-o sentință definitivă, în anul 2016, Marin Alexandru, primarul din Siliștea, condamnat pentru trei infracțiuni de conflict de interese printr-un acord de recunoaștere a faptei, și Petre Pîrvu, edilul orașului Zimnicea, aflat în incompatibilitate, situație constatată de ANI și rămasă definitivă, după ce instanța a respins cererea de anulare a Raportului. Fiind vorba de situații clare, demiterea din funcție a celor trei primari era perfect justificată, dar constat că se tergiversează emiterea ordinelor de către prefectul județului Teleorman”.

Ministrul Carmen Daniela Dan a răspuns solicitării demnitarului PNL în termeni eleganți, chiar dacă realitatea o contrazice. În privința primarului de la Zimnicea, ministrul de Interne susține că: “informațiile puse la dispoziție de către Instituția Prefectului Județul Teleorman relevă faptul că, la data de 16.01.2017, ANI a trimis, spre informare, un raport de evaluare din care rezultă că în privința primarului din Zimnicea au fost identificate elemente, în sensul existenței unui conflict de interese… Până la acest moment, ANI nu a informat instituția în legătură cu o decizie definitivă, context în care Prefectul a considerat că nu sunt îndeplinite condițiile legale privind emiterea ordinului de încetare a mandatului înainte de termen”.

În privința celorlalți doi primari, ministrul de Interne vine cu răspunsuri incomplete, susținând că are nevoie de argumente suplimentare pentru a lua o decizie. În realitate, cei trei primari din Teleorman sunt menținuți abuziv în funcție, pentru că servesc intereselor partidului unic. Și până când se vor face modificările legislative care vor legaliza aceste abuzuri, instituțiile statului din județ închid ochii și se prefac că nu văd…

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Percheziții în Teleorman

Următorul articol

Victor Drăgușin & gașca și-au luat apartamente la capitală

Cele mai recente articole de Actualitatea politică