liberinteleorman.ro

Trei elevi ai Școlii nr. 2 Videle, premii la olimpiada de Cultură Civică și Matematică

7 aprilie 2018

Monica Vasilescu

Cu toate controversele legate în actualitate de Videle, cunoscut acum de întreaga țară prin prisma politicului, rezultatele obţinute de elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din oraș arată și partea mai frumoasă a locului. Doi elevi din clasa a VIII-a, Necşuleasa Alexandra Nicoleta şi Stoian Iustin Alexandru, au reprezentat judeţul Teleorman la etapa naţională a Olimpiadei de Ştiinţe Socio-Umane, disciplina Cultură civică, desfăşurată la Iaşi, în perioada 3-6 aprilie 2018. Ei au obţinut nota 9,50, Premiul al II-lea, oferit de Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi Premiul Special „Drepturile omului” acordat de Institutul Român pentru Drepturile Omului, profesor îndrumător fiind Iorga Monica.

Aceasta nu este singura performanță a școlii. Elevul Ionescu Petru Vlad, din clasa a VIII–a, a participat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, desfăşurată la Satu Mare în aceeaşi perioadă, fiind distins cu Medalie de bronz, sub îndrumarea profesorului Sîrbu Verginica.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Andra Pătrașcu, mențiune la naționala de engleză

Următorul articol

Universitatea Alexandria joacă în optimile Cupei României pe teren propriu

Cele mai recente articole de Educatie