liberinteleorman.ro

Trei agenți de poliție din Teleorman, trimiși în judecată pentru luare de mită

24 aprilie 2018

Monica Vasilescu

În data de 23 aprilie 2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Teleorman, au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a trei agenți de poliție. Este vorba despre agentul de poliție Pîstae Mitică Ciprian, pentru săvârșirea infracțiunilor de „luare de mită” prev. de art. 289 Codul penal rap. la art. 6, 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 , „abuz în serviciu” prev. de art. 297 alin. 1 Codul penal rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000; agentul de poliție Tumbea Alexandru Ștefan, pentru săvârșirea infracțiunilor de „luare de mită” prev. de art. 289 Codul penal rap. la art. 6, 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 , „abuz în serviciu” prev. de art. 297 alin. 1 Codul penal rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 și „fals intelectual” prev. de art.321 C.p, și agentul de poliție Sionel Cornel Gabriel, pentru săvârșirea unei infracțiunii de „luare de mită” prev. de art. 289 Codul penal rap. la art. 6, 7 lit. c din Legea nr. 78/2000.

Potrivit procurorilor, faptele comise în perioada august – noiembrie 2017 au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto opriți în trafic și încălcarea atribuțiilor de serviciu cu ocazia constatării unor abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. Dosarul penal a fost înaintat spre competentă soluționare la Tribunalul Teleorman. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Podul Vedea este, din nou, în reparații. Șoferii au claxonat minute în șir în semn de protest

Următorul articol

Probele din procesul lui Dragnea ar putea fi nule, dacă a existat cooperare între DNA și SRI

Cele mai recente articole de Actualitate