Tragedie în orașul Videle

în Actualitate/Diverse

incendiu (1)

Astăzi, 18 noiembrie, pe numărul unic de urgență 112, la ora 11.45, o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Ion S., din orașul Videle, cartierul Tămășești, pe strada Plantelor.

Pentru stingerea acestui incendiu, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, dintre care două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță de la SAJ Teleorman.

Sosiți la locul evenimentului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta la casa de locuit, în proporție de cca. 80%, cu posibilitatea propagării la locuința învecinată.

Concomitent cu operațiunile de localizare și stingere a incendiului, pompierii au efectuat și misiunea de căutare salvare a două victime, acestea fiind găsite decedate (carbonizate) sub dărâmăturile unui tavan prăbușit. Era vorba de doi copii, un băiat și o fată, cu vârste de un an, respectiv doi ani.

Din relatările martorilor, în locuință s-au aflat inițial patru copii, doi dintre aceștia fiind salvați de un vecin, până la sosirea forțelor de intervenție, respectiv un băiat de 4 ani și o fată de un an și nouă luni.

Au ars ori au fost distruse de flăcări următoarele bunuri materiale: o bucătărie, mobilierul din două dormitoare, astereala din lemn a acoperișului, pe o suprafață de cca. 42 mp, 4 uși din lemn, 2 butelii de aragaz, 2 televizoare, tâmplăria din lemn a 4 ferestre și mai multe articole de îmbrăcăminte.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la suma de cca. 150000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că vinovat de producerea acestui incendiu a fost un  scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței, a anunţat cpt. Dragomir Adrian Gelu – Compartimentul Informare și Relații Publice.incendiu (2) incendiu (3)

 

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*