liberinteleorman.ro

Tom Țică – fostul șef al DGA Teleorman s-a pensionat la 44 de ani și și-a găsit job la Consiliul Județean Teleorman

După o controversată carieră în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Teleorman, Tom Țică a decis să se pensioneze medical la vârsta de 44 de ani. Cu o serie de cazuri nerezolvate și cu puțini polițiști dovediți ca fiind infractori în portofoliul său de șef, Tom a fost angajat la Consiliul Județean Teleorman, în calitate de consilier al vicepreședintelui CJ, Adrian Florescu.

Nu puține au fost cazurile în care Tom Țică a fost acuzat din interiorul sistemului că „face dosare la comandă” și că intimida anumiți polițiști. Un caz revoltător a fost atunci când Daniel Ionel Tom Țică, pe vremea când era șeful Direcției Generale Anticorupție din Alexandria, a depus o plângere penală pe numele unui polițist rutier, care a oprit în trafic mașina condusă de soția sa, care nu purta centura de siguranță, și a supus-o la un control cu aparatul etilotest. Nici Tom în persoană nu prea respectă regulile de circulație, fiind văzut de mai multe ori cu mașina parcată pe trecerea de pietoni, de exemplu.

Pentru noua sa calitate, cea de consilier juridic la CJ Teleorman, adică tot la stat, îl recomandă experiența. „E angajat cu 4 ore. Am lucrat bine împreună la implementarea unui proiect pe fonduri europene. Are studiile/expertiza necesară pentru accesarea fondurilor europene pe lângă specializarea juridică și management”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Florescu. Întrebat cum a fost ales, acesta a spus: „Aveam nevoie de cineva pentru un proiect pe fonduri europene. Îl cunoșteam personal și știu că are experiență juridică”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

ANCHETĂ la DGASPC Teleorman: Minore învoite la iubiții lor – Unele au rămas însărcinate

Următorul articol

Accident feroviar la ieșire din Videle. Un bărbat a MURIT

Cele mai recente articole de Actualitate