liberinteleorman.ro

Titirișcă: “Toate societățile din administrarea Consiliului Local sunt sufocate de nepotisme, amantlâcuri și neprofesionalism…”

3 februarie 2015

titiCarmen Dumitrescu

Simțind că n-a spus destul în ședința Consiliului Local Alexandria, consilierul democrat-liberal Florin Titirișcă a convocat mass-media la o conferință de presă, pentru a aduce la cunoștința publicului larg elemente pe care le consideră relevante cu privire la proasta administrare a Alexandriei. Și pentru a da conferinței un aer de noutate, consilierul local a arătat presei o solicitare a sa către Curtea de Conturi, privind o verificare amănunțită a situației financiare a societăților din subordinea Primăriei Alexandria. Tot acest demers are la bază convingerea consilierului local că aceste societăți comerciale au prejudiciat Alexandria cu nu mai puțin de 15 miliarde de lei. Ceea ce Florin Titirișcă afirmă nu e foarte greu de crezut, pentru că analiza lui s-a fundamentat pe bugetele pe minus sau pe sumele foarte mici pe profit rezultate din activitatea acestor societăți. Pentru alexăndreni, faptul că undeva există o proastă gestionare a avutului public sau o dorință de a ține lucrurile la un nivel critic, nu e tocmai o noutate. Dar Florin Titirișcă a ținut să pluseze, și dacă în ședința Consiliului Local de săptămâna trecută, aproape că i-a numit proști pe conducătorii societăților comerciale, acum el a mers la departe cu detaliile, semnalând existența unor nepotisme și amantlâcuri în structurile de conducere ale acestor societăți comerciale: “ V-am mai spus că prea multă competență nu e. În niciun caz. Dar toate structurile consiliului local, toate societățile din administrarea Consiliului Local sunt sufocate de nepotisme, de amantlâcuri, de neprofesionalism… O să vedeți. Toate vor ieși la iveală! E un buboi care, la un moment dat, o să se spargă.”

Știind și noi, mai din auzite, mai din văzute, cum s-au cocoțat unii în scaunele puterii locale, înclinăm să credem că poate, lucrurile merg rău pentru că ar fi corect să meargă bine. Și calea corectă nu e niciodată calea de mijloc.

Consilierul Titirișcă a prezentat în cadrul conferinței de presă situațiile pe care le consideră problematice cu privire la câteva societăți comerciale din subordinea Primăriei Alexandria: “Am revenit către Curtea de Conturi. Le-am făcut o adresă anul trecut, în care am solicitat să facă un audit financiar al anului 2013. Știți că societățile S.C. Transloc Prest SRL, S.C. Administrația Străzilor și Construcțiilor Edilitare, S.C. Alexal Prest și S.C. Administrare Imobile SRL au adus un prejudiciu municipiului Alexandria de aproape 15 miliarde de lei. Și am cerut un audit anul trecut. Un control s-a făcut pe 29.04.2013 și nu puteau să facă controlul de două ori. Și astăzi am mai trimis încă o adresă, pentru că acolo sunt niște sume de recuperat. Cine se face vinovat? Sunt foarte curios. Am trimis adresă oficială, ca să nu discutăm niște cifre. Ce mi-a atras atenția ? Oamenii atunci când prezintă un buget de venituri și cheltuieli trebuie să arate la final de an că execuția a fost făcută corect și că s-au achitat, și din punctul de vedere al veniturilor, și al cheltuielilor. Cea mai mare surpriză de anul acesta a fost că anul acesta a fost prima dată când s-a venit cu un buget pe minus. Așa ceva nu se admite nicăieri! Mai reduci din salarii, din salariați, nu dai managerului salariul pe care, poate, l-a negociat, dar nu vii cu un buget pe minus. Și au venit domnii de la PSD, onor Victor Drăgușin, cu un buget pe  minus la S.C. Calor Serv. Sper că nu are legătură acest buget cu plecarea domnului Virgil Burcea. Și la celelalte societăți e la fel, vin cu sume foarte mici pe profit… Dar spuneau că vor recupera pierderile în trei, patru sau cinci ani. Îmi explică și mie cineva cum recuperăm 15 miliarde dacă punem profit pe un an de zile 1.000 de lei? Sau 2.000? Întrebările sunt retorice, pentru că competența lor în materie de buget se reduce la zero.”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Emilian Bomboe a dat raportul!

Următorul articol

Un like pentru Valentin Gabriel Boboc – Public Figure!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică