Titirişcă nu se teme de cenzură: “Necşuţ vrea să fie şi el interesant…”

în Actualitatea politică

Consiliul localCarmen Dumitrescu

Pentru că în Consiliul local Alexandria pare să se fi instalat comunismul, având în vedere felul în care sunt interpretate regulamentele în ultima vreme, cei care mai ridicau glasul în forumul decizional sunt puşi în situaţia de a se exprima non-verbal. Că democraţia din Teleorman are oricum alte proprietăţi decât cea pentru care s-a murit la Revoluţie. Din păcate, nu sunt prea mulţi afectaţi de decizia Consiliului Local de a închide gura nemulţumiţilor, pentru că, oricum, nu e vorba decât de un singur consilier cu gura mare. Şi nu e greu de ghicit că numele lui e Titirişcă. E adevărat că spiritul coleric al consilierului a fost, de multe ori, deranjant nu doar pentru consilierii PSD şi PP-DD, ci şi pentru cei care priveau de pe margine un circ nu tocmai de bun gust. Dar interzicerea dreptului la exprimare a deja abuzivă, indiferent cât s-ar interpreta regulamentele de către viceprimarul Ionuţ Neacşu.

Întrebat dacă tentativa de cenzură îl deranjează, consilierul Florin Titirişcă nu s-a declarat foarte afectat, considerând că de acum înainte poate riposta ferm în şedinţele pe comisii, nu în cele de plen. Dorinţa lui este, se pare, aceea de a îi da mai mult de scris consilierei Andreea Broşteanu, Titirişcă dezvoltând o aversiune oarecum nesănătoasă pentru aceasta în ultimii ani. De altfel, Andreea Broşteanu şi Ionuţ Neacşu sunt principalele ţinte ale ostilităţii lui Titirişcă, deşi lupta lui ar trebui să îl vizeze pe Victor Drăguşin, şi nu să se consume împotriva unei femei şi a unui tânăr care nu şi-a înţeles prea bine rolul politic nici până la această dată.

Oricum, potrivit lui Titirişcă, cenzura nu-l va afecta, ci îl va stimula: “Păi de acum îi pun la muncă! Voi avea amendamente în toate şedinţele pe comisii şi vom avea discuţii lungi, ca să aibă doamna Broşteanu mai mult de scris. Până acum, aceste şedinţe pe comisii erau, practic, nişte ridicături de mâini. Ei bine, nu vor mai fi! Şi nu doar eu mă voi implica în acest sens, ci toţi consilierii Opoziţiei. Cât despre Necşuţ, vrea să fie şi el interesant. Degeaba, însă! De la şedinţa următoare o să vorbim, veţi vedea! Iar la şedinţele pe comisii voi avea mereu amendamente, pentru a-i da cât mai mult de scris domnişoarei Broşteanu. Ei n-au vrut să vorbim atunci, dar cu siguranţă vom putea să ne exprimăm în  şedinţele de plen viitoare!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. doua stiri in aceeasi zi despre sconcsul asta e prea mult ! ***campanie de intoxicare cu Titirisca*** nu conteaza daca-s stiri de bine sau de… mai putin bine, apare in mass media sa-l stie oamenii si toti spalatii aia pe creier din anturajul pehehedelist isi paveeaza drumul usor-usor catre primar/ie :))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*