Titirișcă lovește din nou! Cum altfel decât printr-un episod de isterie?

în Actualitatea politică

titiriscaCarmen Dumitrescu

Sunt momente în care oricare dintre noi se poate manifesta irațional. Fondul coleric al unui individ poate fi scuzat, atunci când el începe să se manifeste în cadru privat, în familie, cu prietenii sau în alte contexte personale. Dar să te manifești ca la tine acasă într-o ședință de Consiliu local e absolut revoltător. Practic, în ședința extraordinară  a Consiliului Local Alexandria de astăzi, 6 noiembrie, Titirișcă a demonstrat, din nou, că ceva în interiorul lui nu e unde trebuie să fie. Practic, pentru că a avut o divergență de opinii cu Victor Drăgușin pe marginea unui împrumut pe care municipiul intenționează sa-l contracteze și pentru că, la un moment dat, consilierii au decis să i se taie microfonul, Titirișcă a sărit ca ars, s-a ridicat de pe scaun și i-a cadorisit pe toți cei prezenți cu apelativul “nesimțiți”.

Apoi a ieșit din sală, vizibil nervos, continuând să demonstreze că adeseori el uită că nu e doar un individ coleric, care nu se sfiește să fie el însuși, ci un consilier local. Un posesor al unei funcții alese. O funcție pe care trebuie să o respecte din momentul în care intră în sala de ședințe până în clipa în care ședința s-a încheiat. Și pentru un individ care aspiră la o funcție de primar, atitudinea e nu doar neinspirată, ci de-a dreptul aberantă. Nu de alta, dar oricât de mult ne-ar plăcea nouă, celor din presă, disputele politice, nu putem să nu ne oripilăm în fața unor astfel de comportamente. Indiferent dacă la baza lor stă un motiv legitim sau nu…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

4 Comments

  1. Bă, tu, jurnalista vieții. Din postările tale se vede clar ca ești subiectiva. Din ce vad eu aici, sinfurul consilier e titirisca, ca de alții nu ai scris nimic niciodată. Chiar doar el are divergente cu primarul tău iubit? Înseamnă că aia sunt doar sclavi și tu ești la fel. Ziarul vieții, cum puii mei vrei sa crești când susții un primar infect și arunci cu noroi într un om de afaceri, care ba proasto, omul ala are dreptate. Dacă ești asa deșteaptă, spune-mi tu cum are primarul,bugetar fiind toată viata, fără afaceri declarate, atâția bani? La fel ai și tu?

  2. Fiind liberal probabil sunt si subiectiv insa, indiferent cat as stima reprezentantii presei, nu ma pot abtine sa nu ma intreb de ce nu intrati un pic in profunzimea diferendului si pastrati o analiza superficiala axandu-va numai pe comportamentul persoanei.
    Poate daca ati fi scris si despre ce a fost diferendul (nu la modul vag) articolul ar fi putut fi obiectiv. Insa asa … ma intreb daca tot ce se intampla in tara azi nu va invata ceva referitor la modul responsabil in care ar trebui sa se comporte un jurnalist.
    Diferendul se referea la un credit de peste 200 miliarde pe care domnul primar doreste sa il contracteze pentru a face cateva trotuare si spatii de joaca. Oare este normal sa contractez un imprumut de asemenea valoare pentru asa ceva_ Aceste lucrari pe care le poate face una dintre societatile in care Consiliul Local este actionar trebuie finantate prin credit ?
    In ceea ce priveste reactia virulenta a domnului Titirisca, nu credeti ca poate fi generata de aroganta celorlalti consilieri care ridica mana fara sa gandeasca si, indiferent de argumente, voteaza proiecte peste proiecte? Sigur, e mai usor sa inchizi un microfon atunci cand nu ai argumente.

  3. Singurul lucru pe care aceste asa-zise ziariste i-l fac bine este corectarea greșelilor gramaticale.Jurnalism? Sa fim serioși.Daca ar fi fost contemporane cu StelianPopescu s-ar fi lăsat demult.Asa ,la Alexandria,unde pentru cine nu știe exista doua găști la PSD;iar ele sunt in cea a lui Dragusin,Gâdea si lista continua pe linia asta.Deontologie profesională ?Câh! Oricum , mai mult de atât nu pot produce.Trebuie înțelese.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*