Titirișcă: “Dacă era bărbat, Blaga semna el decizia de numire a lui Bitanu’”

în Actualitatea politică

titiCarmen Dumitrescu
Spiritele sunt din ce în ce mai încinse în interiorul noului PNL. Și contribuția decisivă pentru toată această agitație a venit din partea diviziei democrat-liberale, care nu-și mai găsește parcă sensul politic. Numirea unui nou Birou Politic Județean, compus din oameni care de o bună bucată de vreme stau în afara politicii, precum Marian Rînescu sau Eugean Jieanu, a pus pe jar fosta conducere a partidului, dar și pe liderii democrat-liberali care urmau să-și conserve poziția în noua structură politică. Astfel, Florin Titirișcă și Claudiu Crăcea, împreună cu liderii a 45 de organizații locale ale PDL s-au întâlnit în cursul zilei de joi, 12 februarie, pentru a stabili strategia de urmat în noul context, creat în Teleorman de liderii de la București. Și singura soluție la care s-a ajuns a fost aceea de întocmire a trei petiții, fundamentate pe argumente diferite, pentru desființarea noului Birou Permanent Județean al partidului. Chestionat pe marginea subiectului, deși reticent la a răspunde unor “întrebări politice” în această perioadă, Florin Titirișcă a recunoscut faptul că noua situație i se pare dificil de acceptat. Și nu numirea lui Bitanu’ drept președinte de organizație îl deranjează pe Titirișcă, pentru că “e dreptul lor să ia astfel de decizii, dacă au convingerea că vechea conducere nu mai funcționează”, ci componența noului BPJ, care ar cuprinde persoane care nu sunt membri de partid: “Nu știu… Nu mai vreau să răspund la întrebări politice în situația de acum. Noi ne-am întâlnit, am discutat semnarea a trei petiții pentru desființarea noului BPJ. Nițulescu e la București din câte știu eu, încearcă să aibă o discuție cu Blaga, dar Blaga, dacă era bărbat semna el decizia de numire a lui Bitanu’, nu? Eu nu am o problemă cu schimbarea lui Nițulescu. Să-l schimbe pe Nițulescu dacă vor, dar nu poți să constitui un nou BPJ din oameni care nu sunt membri de partid”.
Bitanu’ trăiește această perioadă foarte efervescent, pentru că el trebuie să tempereze manifestările celor mai temperamentali oameni ai partidului. Astfel, întrebat care e poziția lui, în contextul în care legitimitatea îi este contestată chiar de oameni din interiorul partidului, Cristi Barbu a declarat: “Nu este adevărat că sunt oameni în noul BPJ care nu sunt membri de partid. Vă arăt și adeziunile! Toți oamenii din componența noului BPJ sunt deja membri cu tot ce trebuie. Am și avut prima ședință de Birou Permanent Județean și toate deciziile s-au aprobat în unanimitate. Și Florin Titirișcă a fost prezent la ședință și a fost de acord cu noi. În plus, eu nu cred că Florin Titirișcă a semnat vreun document de contestare a noului BPJ.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. […] Carmen Dumitrescu Spiritele sunt din ce în ce mai încinse în interiorul noului PNL. Și contribuția decisivă pentru toată această agitație a venit din partea diviziei democrat-liberale, care nu-și mai găsește parcă sensul politic. Numirea unui nou Birou Politic Județean, compus din oameni care de o bună bucată de vreme stau …read more […]

  2. Smecher cum este Blaga,senatorul care a intrat in senat din pozitia 5 in circa liui ,incearca manevre politice ilegale, iar acest ziar desi este pro Bitanu , s-ar face de ras sustinand un personaj cu dosar penal si condamnat de ANI ,de fapt nimeni nu si-a dat seama ca sant in birou,nememrii de partid.
    Oricum ,cat de putin tin cu Nitulescu ,nu se poate compara calitativ si politic cu Bitanu, Nitulescu este de mult in politica ,a fost in functii de importanta administrativa,si a respectat statul. . Partidul se va dezmembra din cauza luptelor interne si va fi incorporat in PNL ,iar pentru asta,imi pare rau ,dar NITULESCU este INDICAT…..Bitanu sa plec din partid este condamnat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*