liberinteleorman.ro

Tipuri de poker pe care ai putea să le încerci

30 mai 2024

Ai epuizat deja toate strategiile pe care le-ai pregătit la poker sau pur și simplu nu te mai atrage varianta clasică? Internetul pune la dispoziție toate variantele de poker care au fost create vreodată. De ce să nu te bucuri la maxim de ele? În ziua de azi nu mai ești constrâns de o singură opțiune de joc. Defapt, în ceea ce ține de poker, mereu au existat alternative. Profită de cazinoul tău preferat, folosește un bonus fără depunere și alege varianta de poker care ți se pare cea mai atractivă. Nu ești sigur ce le diferențiază? Nici o problemă. Citește în continuare pentru a afla!

Texas Hold`em

În lumea pokerului, există o variantă de joc care a ajuns extrem de populară. Este vorba de Texas Hold’em, varianta de joc care atrage jucători din toate părțile lumii, indiferent de nivelul de experiență. Originea precisă nu este încă stabilită, dar în mare parte se consideră că numele este destul de clar, indicând renumitul stat nord american. La începutul secolului al XX-lea jocul era jucat într-un mod mai restrâns de către localnici. Totuși, viitorul i-a rezervat o popularitate lipsită de bariere geografice. La nivel mondial este acum una dintre cele mai accesate variante.

Să fie jocul atât de apreciat pentru claritatea oferită de simplitatea regulilor sau pentru adâncimea strategică prin care poate fi abordat? Practic, jucătorii primesc două cărți care nu sunt dezvăluite celorlalți jucători. Jocul se continuă cu runda de pariere, arătarea cărților comune de pe masă și așa mai departe. Cea mai mare diferență pe care această variantă o afișează față de pokerul original este modul în care sunt distribuite cărțile și structura pariurilor. După cum se poate observa, de la 5 cărți distribuite în varianta de bază, mâna se reduce la două cărți. Această variantă aduce și 5 cărți comune pe masă, care pot fi folosite pentru a genera cele mai eficiente mâini. Există și mai multe runde de pariere, care permit un grad mai ridicat de complexitate.

Omaha

Trecem la o variantă diferită de poker. Omaha a apărut și ea în Statele Unite ale Americii, în jurul anilor 1970 sau 1980. Jocul seamănă destul de mult cu varianta prezentată anterior. Toți jucătorii primesc 4 cărți în mână, după care se începe prima rundă de pariere. Când această rundă se încheie, jocul se continuă cu arătarea celor trei cărți comune. Jocul se continuă până când se arată treptat încă două cărți comune, cu runde de pariuri între aceste dezvăluiri. Pe urmă începe runda finală de pariuri, încheiată prin arătarea ”mâinilor” și compararea acestora pentru a anunța câștigătorul.

Dinamica jocului este influențată semnificativ de diferența în numărul de cărți oferite, mai exact 4 cărți pentru această variantă, două în Texas Hold`em și 5 în varianta clasică. În ceea ce ține de cărțile comune, atât Omaha cât și Texas pun la dispoziție 5 cărți. Utilizarea cărților comune diferă semnificativ în cele două variante. Varianta de față permite folosirea a exact două dintre cărțile proprii și exact trei dintre cele comune în formarea mâinilor. În schimb în Texas jucătorii pot folosi orice combinație de cărți proprii și comune.

Seven Card Stud

O variantă destul de veche, însă extrem de îndrăgită, este Seven Card Stud. Istoria bogată a jocului începe în secolul al XIX-lea. Obișnuia să fie cea mai frecventată variantă înainte de apariția variantelor moderne. Regulile diferă semnificativ față de variantele prezentate anterior. Numărul distribuit acum va fi de 7 cărți pentru fiecare jucător, însă doar trei vor fi vizibile pentru ceilalți jucători. Două dintre acestea vor fi poziționate cu fața în jos, iar una cu fața în sus. Prima rundă de pariere va fi începută de jucătorul care deține cea mai mică carte cu fața în sus. Arătarea cărților se realizează la finalul tuturor rundelor de pariere. Cea mai bună mână de cinci cărți va indica câștigătorul. Pe lângă diferența evidentă în numărul de cărți distribuit, în Seven Card Stud există și mai multe runde de pariere.

Razz

Încheiem articolul prezentând tot ce știm despre varianta Razz, cu ale sale origini datând din prima jumătate a secolului al XX-lea. În istoria sa, jocul nu a fost niciodată foarte popular, fiind mereu mai puțin cunoscut și frecventat decât alte variante. Treptat însă a reușit să își clădească un renume. Este vorba de încă o variantă în care sunt distribuite 7 cărți. Totuși, doar cinci sunt folosite pentru a forma mâna câștigătoare iar toate cărțile distribuite sunt poziționate cu fața în jos. Mâinile sunt formate luând în considerare cea mai mică mână posibilă, unde Asul este considerat cea mai mică carte iar mâna ideală e reprezentată de cinci cărți de culori diferite. Da, ai auzit corect. Cea mai mică carte este, în Razz, cea mai bună. Este destul de ușor să observăm că această variantă este cea mai diferită dintre toate și necesită cea mai mare flexibilitate pentru o bună orientare în cadrul jocului.

Concluzie

Ce părere ai? Care variantă te atrage cel mai mult? Care ți se pare cea mai antrenantă? Dar provocatoare? Fiecare are propria sa istorie și vine la pachet cu reguli distincte, astfel că îți recomandăm să pornești la drum fiind bine informat în ceea ce ține de reguli. Cu siguranță nu îți dorești să formezi cea mai mare mână posibilă când obiectivul este de a o avea pe cea mai mică! De la înțelegerea structurii de pariere până la citirea adversarilor și formarea mâinilor câștigătoare, variantele prezentate îți oferă o grămadă de oportunități diferite pentru a te distra în moduri unice. Tu ce variantă de divertisment o să alegi? Nu uita să joci responsabil!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

About Me

Articolul precedent

Fiți profesioniști la Blackjack în cazinourile cu dealeri live

Următorul articol

Un elev al școlii din Călinești, lovit cu o poartă metalică

Cele mai recente articole de Timp liber