Tinerii alexăndreni şi-au votat reprezentanţii în CLTA

în Actualitatea politică

tineriiCarmen Dumitrescu

Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria şi-a definit ca rol esenţial acela de a implica un număr cât mai mare de tineri în realizarea unor proiecte importante pentru comunitate. Anul acesta au avut, din nou, loc alegeri pentru Consiliul Local al Tinerilor, organizatorii dorindu-şi ca de această dată alegerile să se desfăşoare după tiparul unor alegeri clasice, tinerii având posibilitatea să-şi facă o campanie şi să fie votaţi exact aşa cum sunt votaţi politicienii. Sub sloganul “Alege pentru TINEri!”, candidaţii au încercat să-şi convingă cât mai mulţi colegi din cele şase licee din Alexandria să îi voteze, 19 dintre ei urmând să fie de acum înainte reprezentanţii tinerilor alexăndreni în comunitate.

Potrivit coordonatorului Andra Negrilă, în competiţie au intrat 37 de consilieri, urmând să aibă statut de consilier numai 19 dintre ei: “Alegerile s-au desfăşurat în cursul zilei de joi 26 martie, începând cu ora 8.00 în toate cele şase licee din Alexandria. Primăria a pus la dispoziţia tinerilor implicaţi în proces urne, ştampile şi buletine de vot iar primarul Victor Drăguşin a vizitat, pe parcursul zilei, toate cele şase licee, pentru a vedea cum se desfăşoară totul.” Voturile au fost numărate în cursul zilei de vineri şi, la finalul numărătorii au fost desemnaţi cei 19 reprezentanţi ai tinerilor alexăndreni. Alegerile CLTA s-au desfăşurat conform unui calendar stabilit din timp şi s-au bucurat de sprijinul Primăriei Alexandria şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Comisia Electorală Centrală a fost formată din trei membri ai CTLA, care nu au candidat pentru funcţia de consilier şi din coordonatorul Consiliului Local al Tinerilor.

Evenimentul a fost unul foarte apreciat de tinerii alexăndreni, care s-au şi implicat prin vot, considerând că existenţa unor reprezentanţi ai tinerilor, menită să valorifice ideile şi competenţele celor de vârsta lor este extrem de utilă pe termen lung. Mai mult, campania desfăşurată de tinerii candidaţi a avut rolul de a-i familiariza pe viitorii alegători cu procesul electoral şi s-a desfăşurat sub deviza: “Pentru o viaţă sănătoasă vă recomandăm excesul de educaţie şi cultură!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*