liberinteleorman.ro

Timp de trei zile, Teleormanul a devenit capitala muzicii folk

4 septembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Puține evenimente culturale se petrec în zona Teleormanului și puține dintre ele beneficiază de susținere din partea instituțiilor abilitate. Totuși, niște oameni inimoși și-au dorit să pună umărul la construcția unui proiect cultural, sub formula unei tabere naționale de muzică folk, care să aducă în Teleorman voci ale genului din întreaga țară. Nicolae Doboș, Alex Antonescu, Florin Thomits, Anda Vasilescu, în parteneriat cu ziarul Liber în Teleorman, au gândit un mod de a promova și la nivelul județului Teleorman muzica de calitate și  pe oamenii frumoși care o cântă, în formula acestui „Folk Event”.  Deși s-au întâmpinat destule impedimente în realizarea lui, căci e greu să găsești într-un județ așa de mic un loc în care oamenii talentați să se desfășoare, lucrurile s-au pus totuși în funcțiune și, iată, putem spune acum, cu bucurie, că în perioada 1 – 3 septembrie, Teleormanul a devenit capitala muzicii folk. La reușita evenimentului au contribuit mulți oameni de bine, care au făcut tot posibilul să ajute această tabără cu cele necesare desfășurării ei pe parcursul a trei zile și vorbim acum despre oameni de afaceri, care au dăruit taberei de folk ce le-a stat în putere. Ei nu sunt mulți, dar cu certitudine, sunt oameni de caracter, care au înțeles că pentru unele proiecte e bine să treci peste orgolii și să te implici.

Este vorba despre patronul Restaurantului Rustic din Alexandria, Florin Roșu, despre administratorul Restaurantului PaPaCip din Alexandria, Vili Bragadireanu, despre administratorul S.C. Nicole Mi Serv SRL, George Drăghici, despre administratorul S.C. Cronos SRL, Florin Titirișcă, despre tipografia S.C. TipoAlex SRL, condusă de Constantin Cula, despre omul de afaceri Laviniu Bădună și despre alți câțiva oameni de bine care au dorit să pună o cărămidă cât de mică la această construcție care se vrea durabilă.  În plus, Centrul Cultural Teleorman s-a implicat în buna desfășurare a evenimentului, asigurând cazarea invitaților în tabăra Dunărica de la Zimnicea, sala în care s-a derulat cea de-a doua seară de spectacol la Alexandria, dar și sonorizarea evenimentului.

În tabără au sosit artiști ai genului foarte talentați din întreaga țară, dar și autori de poezie, căci, după cum se știe, muzica folk este poezie cântată. Alături de poeții Cristina Firoiu și Cătălin Codru, în tabără s-au aflat interpreți de muzică folk din întreaga țară: Florin Thomits (Sibiu), Patricia Thomits (Sibiu), Adi Mitescu (Teiuș), Ana Maria Dumitru (București), Tavi Dănăcică (Târgu Jiu), Mihaela Stoica (Giurgiu), Daniel Opriță (Aiud), Silviu Arsu (roșiorii de Vede), Puiu Bretoiu (Teiuș), Nicușor Lină (Alexandria), Florin Țuțuianu (Bacău), Michael Alexander (Bacău), Valentin Moldovan (Baia Mare) și Gogu Vanghele (București).

Cele două seri de muzică folk, desfășurate de la Zimnicea și Alexandria au reprezentat un regal muzical, de neuitat pentru cei care au participat și și-au dorit să asculte muzică de calitate. Dincolo de micile probleme organizatorice, normale în condițiile în care a fost vorba despre prima ediție a festivalului, trebuie spus că evenimentul trebuie să fie o bucurie pentru teleormănenii de pretutindeni, căci nu e puțin lucru, (la fel cum nici efortul n-a fost mic), să pui Teleormanul pe harta muzicii folk din țară. Sperăm, la rândul nostru, că dragostea pentru poezia cântată va menține viu spiritul celor care au participat la această tabără și va conserva dorința ca evenimentul de anul acesta să devină, în timp, o tradiție județeană.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EGAL PENTRU UNIVERSITATEA ALEXANDRIA LA DEBUTUL ÎN LIGA I DE FOTBAL FEMININ

Următorul articol

Beatrice Șerban e vicecampioană națională la senioare

Cele mai recente articole de Cultură