Timotei Stuparu ne invită la o cafea… virtuală

în Actualitatea politică

timotei stuparuCarmen Dumitrescu
Despre senatorul Timotei Stuparu ştiam cu toţii că e un politician bun, dar a fost o mare supriză să constatăm că nici de scris nu scrie rău. Pentru că, după ce a negat ani buni valoarea reţelor de socializare şi a blogurilor, politicianul s-a convins că într-o lume schimbătoare n-ai altă şansă de a supravieţui decât adaptându-te la noile reguli. Iată de ce, după ce a descoperit Facebook-ul, Stuparu a început să scrie pe blog. Iar felul în care scrie e suficient de convingător pentru a-i citi textele până la capăt, cu un interes legitim. Într-un judeţ în care politicienii se remarcă prin necunoaşterea regulilor gramaticale, un politician capabil să scrie în mod atractiv un text poate chiar să şocheze. Şi vom cita, în sensul demonstrării acestei opinii, câteva rânduri de pe blogul senatorului, care a înţeles că dacă nu intră în era digitală, e cazul să se retragă şi să-şi scrie memoriile. Din fericire, aflăm de pe blog că şi dacă şi-ar scrie memoriile, ar face nişte bani din vânzarea cărţii: “Am vrut libertate şi am câştigat-o, aşa cum am câştigat-o. Ne-am văzut visele împlinite. Acum avem mulţi conducători „iubiţi”, „cinstiţi” şi „corecţi”, cărora le putem admira „sinceritatea” pe toate posturile de televiziune şi pe la toate instanţele. Ne desfătăm cu programele multor televiziuni apărute ca ciupercile după ploaie, dar care se vor corecte, obiective şi educative şi se laudă cu finanţări legale şi transparente. Gândim ce vrem şi spunem ce ne trece prin cap, fără îngrădirea de a spune doar ce este „politic corect”, ca în lumea democratică occidentală. Iată, acum suntem liberi şi avem timp să gândim orice, să spunem orice ne trece prin cap, în speranţa că ne-ar putea ajuta la ceva. De aceea vă propun să lansăm o platformă de dezbatere. Pe tot ce-i românesc şi actual, numind-o, poate, Cafeneaua Politică. În spaţii pe care să le agreem sau în lumea virtuală a internetului. Ce spuneţi?”
Aşadar, după ce a descoperit spaţiul virtual, ca mijloc viu de exprimare, Stuparu a decis să ne invite la cafea. Şi nu oricum, ci în cadrul organizat al unei cafenele politice, în care toţi cei interesaţi de binele general pot veni cu ideile lor, pentru a fi puse în practică de un reprezentant al Teleormanului în cel mai înalt for decizional al statului român. Ideea, deşi nu e nouă, poate prinde la publicul larg, mai ales dacă ea va fi exploatată şi promovată în mediul virtual, acolo unde nu numai tinerii se întâlnesc, ci şi adulţii care au deja o viziune asupra politicii şi mecanismelor acesteia. În contextul în care nimeni nu mai are reţineri în a-şi exprima public ideile în spaţiul virtual, cafeneaua poate funcţiona suficient de bine, încât să-i dea nişte idei senatorului dezamăgit de mandatul său. Pentru că aşa s-a declarat în cadrul ultimului interviu acordat ziarului Liber în Teleorman pe această temă. Şi poate că ideile altora îi vor alimenta altruismul, astfel încât la finalul acestui mandat să se poată lăuda cu vreun succes de mari proporţii. Nu de alta, dar e bine să te retragi în glorie!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. IAR MA TU ? GUNOIULE ORDINAR.MAI TERMINATI ODATA CU ANALFABETUL ASTA DE STUPARU CARE NU A VORBIT NICIODATA IN PARLAMENT.ALTI OAMENI NU MAI GASITI IN JUDETUL ASTA.DACA IN 2015 DEFILAM CU SANDRAMALE STALINISTE N-AVEM DECAT SA NE DUCEM DRK..

  2. Stuparu daca se duce la meci tine simultan cu ambele echipe.Din securist si turnator care batea oamenii sa se inscrie la CAP, acum a devenit capitalist siAnalist occidental.Si ca el sunt multi la nivel de tara in fiecare judet cate o javra dasta.Astia au distrus Romania si au obligat tinerii sa plece din tara.Huooooooo lingailor si pupincuristilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*