liberinteleorman.ro

Theodor Răpan lansează o serie de cărți la Alexandria

19 aprilie 2016
Advertisement

Monica Vasilescu

theodor rapanÎn Teleorman, primăvara a venit cu un cumul de lansări de carte, fapt care ne bucură mai ales prin prisma ideii că oamenii locului nu lasă cultura să moară. Theodor Răpan este autorul care vine la Alexandria pentru lansarea volumelor: „Evanghelia Apocalipsei”, “Fiind”, “Sum”, “Pur și  simplu”, “Pas în doi”, “Laus Amoris”, “Fără de moarte” (3 vol.). Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Teleorman, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alexandria și Biblioteca Județeană ”Marin Preda” Teleorman. El va avea loc, la sala de lectură a bibliotecii, vineri, 22 aprilie 2016, ora 13.30.

Invitat special la această activitate este scriitorul Horia Gârbea, președintele Filialei Poezie – București a USR. Cărțile vor fi prezentate de prof. dr. Nicoleta Milea şi poetul Florea Burtan. Moderator al activităţii este Gheorghe Ionașcu – manager Internațional Group Alexandria.

Pentru cei care nu știu, Theodor Răpan, poet şi publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, s-a născut la 4 iulie 1954, în comuna Balaci, judeţul Teleorman. Scriitorul este absolvent al Facultăţii de Drept, Secţia Juridică, Universitatea Bucureşti și este atestat ca ziarist profesionist.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Domnița Neaga lansează cartea ”Floare de lotus”

Următorul articol

Da’ de ce să nu plângă mama voastră?

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,