liberinteleorman.ro

Teodor Nițulescu: „Motivul pentru care mă duc în mod repetat la DNA este că nu se pot explica în câteva ore relațiile care se petrec de ani de zile…”

12 decembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Gurile rele spun că fostul prefect al județului Teleorman, Teodor Nițulescu are în posesie un maldăr de hârtii care l-ar putea îngropa de Dragnea. Iar noi, de când vedem cât de frecvent este chemat de procurorii DNA să dea declarații, nu mai avem niciun motiv să ne îndoim de acest fapt. Ba, mai mult, într-un fel, el însuși ne confirmă faptul că informațiile sale nu pot fi spuse în cursul unei singure audieri și iată cum fostul prefect de Teleorman și fostul prieten al lui Liviu Dragnea a ajuns din nou astăzi la DNA. Nițulescu însuși ne-a spus că astăzi a fost cea de-a treia chemare a sa de către DNA și că încă mai simte că mai are de spus lucruri, pentru că nu vrea să ascundă sau să treacă sub uitare nimic din ceea ce știe despre Liviu Dragnea.

După ce a ieșit de la DNA, noi l-am contactat pe fostul prefect și l-am întrebat de ce e necesar să meargă de atâtea ori în fața procurorilor. Și, deși nu poate spune multe lucruri din anchetă, Nițulescu pare foarte optimist cu privire la rezolvarea dosarului TelDrum. Iată: „Nu pot să vă divulg detalii din anchetă și nici conținutul a ceea ce le declar procurorilor, pentru că ancheta nu e destinată publicității. E confidențială. Însă, pot să vă spun că problema pentru care sunt chemat acolo în mod repetat este dosarul TelDrum. Firește, merg acolo în calitate de martor. Nu m-am dus de bunăvoie, m-a citat DNA în calitate de martor, având în vedere relațiile care s-au derulat din anul 2001  până în 2007, cât am fost la PSD și apoi prefect de Teleorman și, de asemenea, e vizată perioada 2009 – 2012 când, de asemenea, am mai luat la cunoștință anumite situații. Și asta fac la DNA. Relatez… E a treia oară când sunt chemat și motivul pentru care mă duc în mod repetat este că nu se poate să spun într-o singură audiere tot ce știu, nu pot explica în câteva ore relațiile care se petrec de ani de zile. Nu am un alt răspuns. Vă dați seama. Eu am mult de povestit, pentru că legea spune să povestești tot ce știi și să nu ascunzi nimic din ceea ce știi. Și atunci trebuie să te prezinți. Eu asta fac la DNA: relatez adevărul și nimic altceva. Nu sunt  nici pro, nici contra, eu încerc să fiu cât mai neutru și să spun lucrurile  cât mai aproape de realitate, așa cum s-au întâmplat și cum le știu eu. Pentru că nu e de joacă cu procurorii…”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Procurorii pot continua cercetările în cazul Insula Belina, afacerea ”de suflet” a lui Liviu Dragnea

Următorul articol

Seară magică la Alexandria sub egida Clubului Rotary

Cele mai recente articole de Actualitatea politică