liberinteleorman.ro

Teodor Nițulescu, după clasarea dosarului la DNA: „Procurorul Marius Vartic face parte din echipa lui Dragnea și a fost nevoit să revină la DNA, fiind acum procurorul care reprezintă statul român în dosarul DGASPC.”

3 martie 2019

Carmen Dumitrescu

De 9 ani de zile, Teodor Nițulescu, fost prefect al județului Teleorman este cercetat într-un dosar făcut la reclamația lui Liviu Dragnea privitor la livrarea de mobilă către Spitalul TBC din Roșiorii de Vede. De câțiva ani încoace, Nițulescu este și martor principal în dosarul Teldrum, aversiunea acestuia în raport cu Liviu Dragnea fiind speculată de procurorii DNA, care au reușit să obțină de la fostul prefect date importante în construcția acuzării. Pe data de 24 septembrie 2018, dosarul penal în care Nițulescu juca rolul principal a fost clasat, ceea ce a dat acum naștere unor speculații legate de o recompensă a procurorilor pentru martorul cheie din dosarul lui Dragnea. Nițulescu, însă, spune că această clasare a propriului dosar nu are nicio legătură cu dezvăluirile pe care le-a făcut în fața procurorilor în dosarul Teldrum și că este pregătit să-i acționeze în instanță pe toți cei care au făcut presiuni asupra lui și a familiei sale în toți cei 9 ani în care a fost supravegheat și urmărit. Totodată, el declară că în perioada următoare va furniza opiniei publice date până acum necunoscute, legate de mafia care se hrănește din Teldrum.

Nițulescu a fost acuzat că în anul 2009, prin societatea la care era acționar, împreună cu soția sa, și anume Venus Mob, a vândut spitalului TBC din Roșiorii de Vede produse în valoare de 100.000 de euro. Suma totală a fost divizată în contracte mai mici, pentru a se evita o licitație propriu zisă, iar achizițiile să se facă prin încredințare directă. În acest context, spitalul a achiziţionat trei canapele extensibile la preţul de 2.380 de lei bucata, pe care Venus Mob le vindea în magazin cu puțin sub 1000 de lei. Tot atunci, spitalul TBC ar fi achiziționat la prețuri fabuloase scaune și alte obiecte de mobilier, în urma cărora unitatea spitalicească a pierdut 10.000 de euro. În urma unei plângeri, despre care Nițulescu spune că ar fi semnată chiar de Liviu Dragnea, în anul 2014 au avut loc percheziții la toate proprietățile familiei Nițulescu. Cinci ani mai târziu, DNA a clasat dosarul fostului prefect de Teleorman, considerând că nu există probe temeinice care să susțină toată această poveste în instanță.

Ziarul Liber în Teleorman l-a contactat pe Teodor Nițulescu pentru a afla în ce măsură clasarea dosarului său poate avea legătură cu dezvăluirile făcute de prefect la DNA cu privire la Teldrum, iar declarațiile acestuia sunt de-a dreptul șocante: „N-are nicio legătură, eu am fost să dau declarații mai târziu la DNA și nu există o legătură între declarațiile mele în cazul Teldrum și clasarea dosarului. Acest dosar a fost fabricat de Liviu Nicolae Dragnea și de o parte de oamenii care compun mafia lui în instituțiile statului și mă refer la ANAF, la Poliție, la Parchet. Ăștia de la Antena 3 sunt niște proști parveniți care fac jocurile murdare pentru arginții aruncați de Dragnea. DNA a ajuns la concluzia că dosarul meu creat în 2010 a fost un dosar care a plecat la plângerea lui Dragnea, după ce toată vara lui 2010, Antena 3 făcuse o întreagă campanie împotriva mea, pentru livrarea de mobilă la spitalul Roșiori. Și asta pentru că l-am împiedicat pe Dragnea să contrafacă informațiile legate de drumul 701, pe care îl anchetează DNA acum, prin faptul că am atacat în justiție hotărârile de Consiliu Județean prin care încercau să rectifice informațiile false pe care Teldrum le-a folosit la licitație. Am fost luat în obiectiv de toată mafia lui Dragnea (Udrea și alții) și astfel s-au conexat încă 28 de dosare penale inventate, cu fapte care li s-ar fi părut lor infracțiuni. După 9 ani de anchetă, percheziții domiciliare, etc, au ajuns la concluzia că totul este un fâs uriaș și acum urmează ca eu să mă întrept împotriva lor și să îi trag la răspundere pe cei care au fabricat aceste dosare. Există acolo un procuror la DNA pe care l-am bănuit și îl bănuiesc în continuare că face parte din echipa lui Dragnea. Este vorba de Marius Vartic, care a fost avansat din DNA la Departamentul de Luptă Antifraudă, cu rang de secretar de stat, a fost nevoit să revină la DNA, care acum este procurorul care reprezintă statul român în dosarul DGASPC.”

Mai mult, Nițulescu spune că va da în judecată și televiziunile care l-au acuzat în toți acești ani: „Antena 3 s-a mișcat acum, pentru că eu am dat un interviu la televiziunea de stat din Germania, ZDF, unde am spus tot ce înseamnă corupția din România, al cărei vârf de lance este Liviu Nicolae Dragnea. Dar eu o să îi chem în instanță și să dovedească ei în instanță că DNA mi-a servit mie pe tavă o notă de bună purtare, să explice ei care sunt infracțiunile pe care organele de cercetare n-au fost în stare să le descopere, să spună ei care sunt procurorii cu care mă bat eu pe burtă, așa cum se bate Dragnea de ani de zile. O să-i dezvălui pe toți mafioții care de ani de zile mânâncă din trupul schilodit al Teleormanului, prin intermediul lupului numit Teldrum!”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

12 cartușe trase de polițiști, în Alexandria, după un șofer beat la volan

Următorul articol

Protest la Alexandria: „Protestez pentru că un coleg a fost amenințat că își pierde locul de muncă. S-a înscris în ALDE și a doua zi a fost angajat din nou!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică