liberinteleorman.ro

Teodor Nițulescu a rămas în spatele scenei…

5 aprilie 2016
Advertisement

Monica Vasilescu

teodor nitulescu in spateNu sunt departe vremurile în care Teodor Nițulescu era vocea întâi a Opoziției, din oricare partid făcea el parte. Că a luat câteva la rând. Și a avut unul dintre cele mai bune discursuri dintre toți politicienii teleormăneni, poate mai bun și decât cel a lui Liviu Dragnea, care este vizibil studiat și aranjat.

La politicianul Nițulescu venea totul lejer. El nu se forța niciodată să dea o replică bună, avea capacitatea de a deschide zeci de paranteze în vorbirea liberă și se întorcea la ideea principală cu un firesc rar întâlnit și tot el deținea inteligența necesară să rămână în memoria publică unul dintre cei mai puternici oameni din politică. Dar lui Nițulescu i-au plăcut mai mult banii. Pe el l-a interesat mai mult să se pună la punct cu averea, decât cu politica, și viața a fost destul de darnică aici, că i-a dat cam tot ce și-a dorit pe această linie: afaceri, case, vile, mașini.

Există, totuși, un echilibru în viață și Nițulescu trebuia să piardă pe undeva. El a pierdut politic. Atât de mult încât, probabil, și-a ispășit pedepse multiple. Că bănuim că nu este deloc ușor pentru uriașul Nițulescu să nu fie în prim-plan la o întâlnire cu Blaga, dar să se afle, totuși, în culise. Gestul său ne face să credem că setea sa de putere s-a mai domolit. Atitudinea sa ne dă speranța că nu am greșit atunci când am considerat că Nițulescu a dat clasă multor oameni politici de seamă ai județului, chiar dacă inteligența la politicieni a fost întotdeauna rara avis în Teleorman. El știe și acum că acolo unde nu este concurență, succesul este garantat. Chiar și din spatele scenei…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trupa de teatru ”Scenik” joacă, în premieră, piesa „RĂMÂN CU TINE”

Următorul articol

Nu mai iubiți pe banii noștri!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică