Teleormanul, sub ape! Sute de oameni afectați, 20 de localități inundate și trafic rutier îngreunat…

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

În ultimele zile, inundațiile au fost principala temă de discuție în Teleorman. Și pe bună dreptate! În numai câteva zile, sute de oameni au avut de suferit de pe urma creșterii nivelului apelor și a topirii rapide a zăpezii, pe fondul creșterii peste noapte a temperaturilor.Deși situația se menține gravă în mai multe localități din județ, se poate face acum un bilanț al perioadei recente. Vorbim despre 24 de localități afectate, 20 de locuințe, 190 anexe gospodărești, 327 curți, 20 spații comerciale, 1013 ha de teren arabil, 35 ha izlaz comunal, toate acoperite de ape. Mai mult, pe parcursul zilei de astăzi, un drum județean a fost închis, și ulterior, datorită efortului depus de angajații ISU Teleorman, el fiind redat circulației, dar traficul s-a desfășurat cu dificultate, sub supravegherea echipajelor de poliție. Dezastrul din ultimele zile se poate vedea cel mai clar în fotografii, așa că le lăsăm pe acestea să vă vorbească despre potop în locul nostru.

Nu înainte, însă, de a remarca eforturile supraomenești depuse de angajații ISU Teleorman, care au rămas la datorie zi și noapte în toată această perioadă, pentru ca situația să nu scape de sub control. Ei au fost eroii acestor zile… Situația debitelor râurilor aflate sub incidența avertizărilor hidrologice este monitorizată în permanență de către autoritățile locale, astfel încât orice situație de urgență să poată fi gestionată eficient.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*