liberinteleorman.ro

Teleormanul se poate salva și singur!

De când despre Teleorman vorbesc numai guri analfabete, numele județului a devenit similar cu oportunismul și incompetența. Oriunde te-ai duce în țară, oameni care nu te-au văzut niciodată, dar ajung să afle cumva că ești din acest județ, te tratează aproape întotdeauna de sus. Pentru că cine vine din „ținutul lui Dragnea” trebuie să fie după chipul și asemănarea lui. Publicitatea negativă de care Teleormanul n-a fost scutit aproape în nicio zi din ultimii trei ani a reușit să construiască în imaginarul colectiv un conglomerat monstruos de situații și de factori, fundamentat, însă, pe realitate. Căci n-a inventat nimeni modul de a vorbi ca în mahala al președintelui de consiliu județean, Dănuț Cristescu, n-a inventat nimeni boxele comuniste ale lui Victor Drăgușin, n-a inventat nimeni infracțiunile lui Liviu Dragnea, n-a inventat nimeni lipsa de pregătire a Vioricăi Dăncilă, etc. Oamenii ăștia există, sunt ai Teleormanului și fac în fiecare zi, prin simpla lor existență, reclamă negativă unui județ care obișnuia să fie al lui Liviu Vasilică, Constantin Noica, Zaharia Stancu, Marin Preda sau Gala Galaction.

Cumva, însă, din toată această ecuație lipsește ceva: normalitatea. Căci trebuie să suferi de o boală profundă pentru a-ți face o părere despre Teleorman în funcție de o mână de reprezentanți. Teleormanul e un județ mare. Evident, au mai plecat din el câteva mii de persoane, dar totuși, județul nu este populat în exclusivitate de slugi și mafioți. Am risca să afirmăm chiar că în județul Teleorman, slugile și mafioții sunt chiar puțini. Masa importantă de teleormăneni nu are nicio legătură cu aceste categorii. În Teleorman trăiesc preponderent oameni normali. Care au fost la școală la timpul potrivit, care s-au angajat, care și-au construit familii și locuințe, care în timpul liber pleacă la București să vadă o piesă de teatru sau un concert, care citesc (chiar dacă sunt nevoiți să-și comande cărțile de pe Internet), care scriu corect gramatical și cărora nu prea le place izul de cloacă al politicii. Așa că se abțin, își văd de treaba lor și încearcă să trăiască atât cât pot ei de frumos, în contextul dat. Sunt nemulțumiți? Evident că sunt. Că nu strigă asta pe rețele de socializare sau că nu se înjură cu colegii pesediști de la serviciu, asta e altă poveste. Dar Teleormanul normal există. Și e substanțial. E drept că până acum Teleormanul normal n-a prea ieșit la vot, pentru că vedea cum sunt duși oamenii ca oile la urne. Și asta provoacă scârbă.

A venit, însă, timpul ca Teleormanul normal să se trezească din amorțeală. Să se enerveze pentru că toată țara îl asimilează slugilor și mafioților din jurul lui Liviu Dragnea, ajungând astfel de râsul și de ura unei țări întregi. Dar Teleormanul se poate salva de toate astea. Fără niciun ajutor. E suficient ca Teleormanul normal să se exprime prin vot la europarlamentare. Așa cum îi dictează conștiința. O conștiință deja apăsată de faptul că s-a permis, prin indiferență, să se ajungă atât de departe cu stigmatizarea județului lui Preda, Noica, Galaction, Stancu… E suficient ca Teleormanul normal, acela mare și frumos, care știe să scrie și să vorbească, care știe cât de greu se câștigă banii, care știe cât de multă muncă e în spatele unui job bine plătit, să iasă și să pună capăt injuriilor despre această parte a României. Care se poate reconstrui ușor, dacă Teleormanul normal va dori să se exprime și să pună umărul la ceea ce își dorește și merită să aibă. Teleormanul nu are nevoie de nimeni ca să arate că Dragnea, Dăncilă, Dan, Cristescu și alții ca ei sunt doar niște „accidente”, bine pregătite în laboratoarele care calculează de ani întregi revigorarea comunismului în România. Teleormanul se poate salva și singur. Dacă vrea…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Iulian Cîrciumaru: „Am fost surprins de reacțiile în lanț ale liderilor PSD Teleorman. Asta le este mentalitatea: de vătafi peste județ, stăpâni peste oameni…”

Următorul articol

DETECTORUL DE MINCIUNI – Dănuț Cristescu: „La Consiliul Județean Teleorman nu se face campanie electorală și n-are nicio legătură Ziua Județului Teleorman cu campania electorală.”

Cele mai recente articole de Dezvăluiri