liberinteleorman.ro

Teleormanul scrie istorie! Peste 100 de curajoși l-au strigat pe Dragnea la conac: „Ieși afară, javră ordinară!”

1 februarie 2017

Carmen Dumitrescu

Protest de amploare la Alexandria! Știm, sună ciudat, atunci când e vorba de un protest pe care nu l-a organizat PSD, dar iată că seara de 1 februarie a demonstrat lumii întregi că Teleormanul nu are niciun motiv să fie rușinat de el însuși. Că în Teleorman locuiesc oameni curajoși, ca în tot restul țării, capabili să comită gesturi foarte riscante, de dragul unei idei: că România nu trebuie să se întoarcă la comunism. Și n-au fost 20, 30, nici măcar 50 de curajoși de această dată. Ci mai bine de 100 de oameni s-au adunat în fața Casei de Cultură din Alexandria, pentru a-și manifesta solidaritatea cu o țară în suferință  și pentru a-și striga propriile dureri în cel mai direct mod cu putință. A fost, probabil, cel mai mare protest anti-PSD care a avut vreodată loc pe plaiurile burnasiene. Protestatarii s-au îndemnat unii pe alții pe rețelele de socializare, după care s-au prezentat conștiincios la locul stabilit și la ora stabilită, pentru a striga lucruri care nu s-au mai strigat niciodată în Teleorman: „PSD, ciuma roșie!” sau „Dragnea, nu uita! România nu-i a ta!” Și pentru că frigul era înfiorător, oamenii s-au gândit că ar fi mai bine să se plimbe prin oraș, încercând să trezească orașul din adormirea lui proverbială. N-au reușit!

„Viermii ăștia trebuie să moară! Ăștia nu sunt oameni, sunt viermi!”

Cuvintele acestea au ajuns la urechea subsemnatei, în timp ce le făcea fotografii protestatarilor, din partea unui individ care părea decent, la prima vedere. De altfel, domnul mă îndemna să le fac poze „viermilor” și „țăranilor”, pentru că „dacă nu-i arătați dumneavoastră, mă văd obligat să le dau pumni! Niște viermi! Niște țărani! Ăștia trebuie să moară, nu să protesteze!” I-am explicat domnului că eu văd oameni și m-am îndepărtat… Apoi, în timp ce coloana se plimba prin oraș, ne-am intersectat cu un fost polițist de la Economic, din cadrul IPJ Teleorman, care a început să înjure protestatarii și să-i catalogheze drept „infractori care merită legați”. Jardarmii, care au fost în permanență alături de noi, l-au îndepărtat, căci se manifesta agresiv. În timp ce oamenii defilau prin oraș, strigând împotriva unui guvern de mafioți și infractori, angajați ai firmelor pesediste stăteau pe margine și înjurau. Practic, oameni nevinovați erau înjurați de alți oameni nevinovați, dar încă tributari mentalității închise a zonei… N-au fost, din fericire, incidente de niciun fel. La un moment dat, mulțimea s-a gândit că nu e suficient să urle prin fața sediului PSD și a considerat că ar fi util să se îndrepte și către conacul lui Dragnea, situat pe mai multe străzi. Jandarmii au încercat să împiedice această inițiativă, considerând că liniștea publică ar fi prea tulburată. De altfel, o parte a protestatarilor s-au retras la auzul acestei idei. Nu voiau să „politizeze” evenimentul. Am înțeles că era frica, nu grija pentru interpretarea gestului, așa că n-am insistat…

„Ieși afară, javră ordinară!”

Nu era nicio javră la conacul lui Dragnea, așa că nimeni n-a avut de suferit. Totuși, jandarmii au avut grijă ca protestatarii să rămână pe cealaltă parte a străzii. Oamenii nu s-au lăsat impresionați și au strigat o anumită javră care ar locui, cel puțin simbolic, la conac. Căci toată lumea știa că acolo nu va găsi niciun răspuns la nemulțumirea lor. S-au retras după vreo zece minute și s-au întors în fața Casei de Cultură din Alexandria, unde au mai strigat o vreme. Frigul i-a trimis la casele lor, dar mulți și-au promis că vor reveni și mâine.

Proteste și la Turnu Măgurele

Dacă la Alexandria s-au întâlnit mai bine de o sută de curajoși, la Turnu Măgurele și-au strigat nemulțumirea vreo 50 de persoane. Din informațiile noastre, oamenii s-au manifestat pașnic, au strigat împotriva unei guvernări pe care o consideră abuzivă și s-au întors și ei acasă, doborâți de frig, dar cu sentimentul unei conștiințe curate. Din spusele oamenilor care au participat la aceste proteste, am înțeles că solidaritatea este și pentru teleormăneni o problemă de conștiință. De asemenea, am găsit simțul umorului în pancarte precum „Dragnea, ne-am pus izmene pentru tine!”. În aceeași măsură, am remarcat faptul că prin apropierea protestatarilor au stat angajați ai primăriei Alexandria, care au vrut să știe exact numele participanților, pentru a se asigura că primarul va fi bine informat. Frica există în rândurile celor care au luat parte la acest protest spontan. Unii dintre protestatari glumeau chiar că e posibil ca a doua zi să nu mai aibă loc de muncă. I-am rugat să ne transmită abuzurile de acest fel, dacă vor apărea, pentru că acum, mai mult decât niciodată, teleormănenii trebuie să știe că nu sunt singuri! Și că de vreo câteva zile, ei scriu istorie….

Advertisement

6 Comments

  1. Bravo, alexandreni! Stiam eu ca Alexandria si Teleorman nu inseamna Dragnea si lichele, ci oameni cinstiti, care nu merita sa fie asociati in niciun fel cu tradatorii de tara. Oamenii cinstiti din toate orasele tarii sunt alaturi de voi!

    • ROMANII AU FOST TRADATI DE ACEST GUVERN CARE A FOST PUS ACOLO SA CONDUCA TARA IN INTERESUL CELOR CARE I-AU VOTAT SI NU SA FACA SCAPATA DE PUSCARIE TOATA ‘ GASCA LOR POLITICIENI HOTI ” ! Romanii nu mai au incredere in ACEST GUVERN si nici in LIVIU DRAGNEA si nici in CALIN POPOESCU TARICEANU ! Toti acesti POLITICIENI HOTI au furat din buzunarele romanilor , au furat de la gurile copiilor romanilor, iar GUVERNANTII vor ca HOTII sa nu mai faca nici puscarie si sa ramana si cu banii furati ! Ordonanta de abrogare a Ordonantei 13 a fost o alta HOTIE , adica o mare cacialma , pentru ca textul Ordonantei de abrogare este NECONSTITUTIONAL , astfel ca ORICINE o poate ataca si invoca NECONSTITUTIONALITATEA EI ! Rezultatul va fi : ANULAREA acesteia ! NIMENI nu contesta legitimitatea guvernului sau rezultatul alegerilor .Daca este Ordonanta de ABROGARE a Ord. nr. 13 este ANULATA rezulta ca Ordonanta 13 este ESTE IN VIGOARE SI ISI PRODUCE EFECTELE ! Deci se APLICA ! ASA CA TOATA GASCA DE POLITICIENI HOTI SCAPA DE PARNAIE SI RAMAN SI CU BANII FURATI DE LA ROMANI ! Asta e toata problema !

    • Ei nici chiar asa…intre timp s-a descoperit CIVILIZATIA si INTELIGENTA…stiu astea sunt notiuni abstracte si cuantice ptr…un calugar !

  2. Ce poveste trista si mizerabila!! Cat de mizerabil sa fii sa jignesti oamenii aia!!
    Chiar ca numai niste gunoaie cu orizonturi limitate si-ar putea permite sa spuna asa ceva!!!

  3. Felicitari oamenilor care au protestat!!!.Cat de retardat poate sa fie ala care ii numesc pe protestatari, infractori? :)))).Sper ca acei oameni sa nu plateasca pentru protest.PUIE MSD!!!!.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Scrisoarea unui protestatar teleormănean către Guvernul României

Următorul articol

Ghid de supraviețuire în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică