Teleormanul are un aparat de testare coronavirus – Real Time PCR

în Actualitate/Actualitatea politică/Sănătate

Județul Teleorman are, începând de astăzi, un aparat de testare Real Time PCR. Anunțul a fost făcut de Cristi Barbu, sectetarul general adjunct al Guvernului.

”Astăzi, prin intervenţia directă a premierului Ludovic Orban, ANSVSA a cedat un aparat de testare Real Time PCR judeţului Teleorman. Totodată, am stabilit cu conducerea Spitalului Universitar București ca personalul din județ care va lucra cu aparatul PCR Real Time să fie instruit la unitatea medicală din capitală.
În judeţul Teleorman nu exista niciun astfel de aparat care să poată efectua testări pentru COVID-19, iar noi nu puteam permite să se ȋntâmple o altă tragedie, având ȋn vedere că judeţul are o diasporă ȋnsemnată plecată să lucreze ȋn alte ţări din Europa, oameni care ȋn această perioadă s-au ȋntors cu miile, deoarece ȋn Europa s-au pierdut milioane de locuri de muncă ȋn doar câteva săptămâni”, a scris, pe Facebook, secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu.

Bilanțul oficial al teleormănenilor infectați cu virusul a ajuns la 24. De asemenea, o persoană a murit din cauza COVID-19.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*