Teleormanul a rămas roșu: aproape jumătate din populația județului a votat PSD

în Actualitatea politică/Administratie

Dacă țara s-a trezit, iar structura electoratului s-a modificat esențial, astfel încât nicio metodă pesedistă de furt n-a funcționat, Teleormanul a ales să doarmă în continuare. După numărarea a jumătate dintre buletinele de vot ștampilate de teleormăneni se poate vorbi deja despre o majoritate covârșitoare a PSD. Practic, 48% dintre teleormăneni au optat pentru partidul unic, dorința lor fiind, deci, să se perpetueze comunismul local. Pe locul al doilea s-a situat PNL, cu aproape 25% din voturi, iar poziția a treia a fost ocupată de USR Plus, care a obținut aproape 10% din voturile valabile. Pe ultimul loc în preferințele teleormănenilor s-au aflat cei de la PMP, care au reușit să culeagă voturile a 5% dintre teleormăneni. Acestea nu sunt, însă, rezultatele finale. Vom putea discuta despre un rezultat oficial al alegerilor din Teleorman în cea de-a doua parte a zilei de astăzi.

Oamenii care au fost ieri observatori în secțiile de vot din Teleorman susțin că votul s-a desfășurat în condiții halucinante. Oamenii intrau câte doi în secții, primarii stăteau la intrarea în sala de vot, angajații primarilor aduceau oameni fără discernământ cu mașinile și-i duceau în secții, spunându-le să voteze cu trandafirii. Practic, rezultatul din Teleorman al PSD este ultima zvâcnire a ticăloșiei unui sistem politic care s-a perpetuat prin slugi și teroare.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*