Teleormănenii sunt tentați cu… brățara de aur

în Actualitate

posdruCarmen Dumitrescu

Județul Teleorman rămâne pe un loc fruntaș în topul negru al șomajului la nivel național, astfel că finanțarea  proiectelor prin POSDRU poate constitui o șansă de angajare pentru mulți. Pe data de 8 mai, la  restaurantul Onix din Alexandria a avut loc conferința de comunicare a proiectului “Meseria – brățară de aur”, proiect cofinanțat din Fondul European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni”. Proiectul este derulat în parteneriat de către S.C. Precon SRL și Asociația Euroclasstraining și își propune facilitarea accesului pe piața muncii a 1.000 de persoane din grupul țintă al proiectului (șomeri,  șomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă), în vederea creșterii ratei de ocupare în regiunile București-Ilfov, Sud-Est și Sud-Muntenia. În acest sens, vor fi organizate cursuri de: sudor electric, fierar betonist, montator prefabricate, zidar, pietrar, tencuitor, mecanic utilaje și instalații industriale, lucrător în structuri pentru construcții, îngrijitor copii, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în comerț și inițiere operator calculator. Cursurile vor fi organizate în București, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Teleorman, Prahova, Ialomița, Galați, Argeș iar cursanții vor beneficia de o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii și de Ministerul Învățământului, de cursuri gratuite, de transport gratuit, de două mese pe zi și de o subvenție de 150 de lei pe lună per cursant.

În cadrul conferinței de comunicare, managerul de proiect Emil Culcică, originar din Teleorman, a declarat că selectarea județului Teleorman în cadrul proiectului a fost determinată și de considerente personale, dar și de faptul că resursa de muncă a județului Teleorman nu beneficiază de șansele oamenilor din alte județe. În acest sens, teleormănenii sunt tentați… cu brățara de aur. Rămâne de văzut câți vor accepta provocarea.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*