liberinteleorman.ro

Teleormăneanul Leo Băcică și-a făcut debutul regizoral la Teatro Technis din Londra

15 august 2019
Advertisement

Deși Teleormanul este cunoscut pentru alte categorii de indivizi decât cei talentați și valoroși, există totuși excepții numeroase, pe care nu ar fi corect să le trecem cu vederea. Și una dintre aceste excepții este regizorul Leo Băcică, teleormănean plecat de mai mulți ani în occident. Absolvent al Facultății de Filosofie a Universității București, Leo Băcică și-a găsit chemarea în teatru și film, reușind ca de-a lungul anilor să fie remarcat pentru activitatea lui de calitate și pentru munca pe care și-o susține cu implicare și talent. El lucrează în teatrul londonez încă din anul 2013 și are în palmares producții precum Blavatsky’s Tower (la Barons Court Theatre), Now We Are 60 sau Romeo & Juliet & Love’s Labour Lost. De asemenea, în prezent, Leo deține și propria companie de producție teatrală, Kibo Productions, care are ca obiectiv declarat incluziunea minorităților.

Cu câteva zile în urmă, teleormăneanul Leo Băcică a bifat printre numeroasele lui realizări și un debut regizoral la Teatro Technis din Londra. Citat de Radio France International, Leo povestește că piesa lui este una care urmărește, în fapt, profunzimile periculoase ale discriminării.

În piesa pe care am regizat-o este vorba de un personaj trans-gender sau trans-sexual – sunt două lucruri diferite, care este discrminat chiar într-un bar gay. Asta am vrut să arăt, că chiar în cadrul unei comunități care ea însăși este încă discriminată, chiar în Marea Britanie, există grupuri și grupulețe și bisericuțe, mai mari sau mai mici. Nu este un lucru bun faptul că nu există comunicare, căci despre asta este vorba, au trebuit personajele să stea de vorbă două minute și imediat s-au conectat.”, a spus Leo pentru RFI.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea stă liniștit după gratii. Tribunalul Teleorman a amânat, din nou, începerea cercetărilor în dosarul TelDrum

Următorul articol

Dosarul Tel Drum a rămas la judecătoarea apropiată familiei Dragnea

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,