Teleormăneanul Emanuel Cioacă, printre fondatorii Federației Românilor de Pretutindeni

în Actualitate/Diverse/Politica altfel

Monica Vasilescu

Românii de pretutindeni au avut întotdeauna nevoie de o organizație în care să găsească sprijin, în caz de nevoie, o structură a lor care să contribuie la respectarea drepturilor şi libertăţilor omului în comunitate, prin aplicarea standardelor de nivel european. De puțin timp, această organizație există, iar ea a fost fondată de mai mulți membri, printre care și un teleormănean, care locuiește de ani buni în afara granițelor țării. Este vorba despre Emanuel Cioacă (președinte al federației), căruia i s-au alăturat: Vasile Ilieș (din Franța), Mihai Zunduin (din Germania), Luminița Petrișor (din Belgia) și Ionela Flood (din Anglia).

”Unindu-ne forțele, reușim să ne facem auziți în demersurile noastre, ale tuturor, de reconstrucție a României. Înființarea Federației Românilor de Pretutindeni apare într-un moment important pentru societatea noastră, când trebuie să ne alăturăm cauzelor bune și oamenilor onești care doresc și luptă pentru prosperitate. Îndemnăm românii de pretutindeni să susțină schimbarea și să fie solidari cu noile structuri care aduc un suflu nou în proiectele de dezvoltare a României” – Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni.

Birocraţia, corupția şi neîncrederea în clasa politică și administrativă, după cum arată un studiu despre diaspora românească, au fost elemente care i-au făcut pe mulți români să părăsească țara, astfel încât, în toste țările europene există o densitate semnificativă de etnici români, iar ei au nevoie de reprezentativitate. Aceștia se pot regăsi în federația care promovează românismul, un organism care reunește mai multe asociații românești și care pune în practică politici pentru integrarea cât mai profundă, implicându-se în viața comunității cu scopul unității românilor, care au capacitatea de emancipare și un mod civilizat de relaționare cu populația din statul de reședință.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*