Teleormăneanul Daniel Turică a fost ales cel mai popular concurent de la ”Pe deal la Teleormănel”

în Cultură

daniel-turicaFestivalul concurs-naţional de muzică populară românească “Pe deal la Teleormănel”, ajuns la ediţia cu numărul 47, s-a încheiat. Organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Teleorman, concursul şi-a propus să promoveze muzica populară românească autentică şi, totodată, interpreţii talentaţi, astfel încât foarte mulți pasionați de folclor i-au trecut pragul. Cei 14 concurenți care au trecut de preselecții au evoluat joi pe scena de la Alexandria, în fața Casei de Cultură, iar vineri a avut loc Gala Laureaților.

În urma jurizării, premiul de popularitate i-a fost acordat teleormăneanului Daniel Cătălin Turică, în vârstă de  31 ani, premiul ”Alexandru Dachin” a ajuns la Mihai Hrincescu, de 27 ani, din Suceava, iar premiul ”Radio România Actualități” a fost obținut de Adriana Iozefina Furikova, 29 ani, Bihor. Cât privește primele trei locuri, premiul al III -lea a fost câștigat de Gabriel Gorjanu, în vârstă de 27 ani, din Gorj, premiul al II-lea a fost luat de Florin Ştefan, de 22 ani, din Dâmboviţa, iar premiul I i-a revenit Simonei Mazăre, de 21 ani, Botoşani. Trofeul ”Pe deal la Teleormănel” a fost înmânat concurentei Andreea Ghiţiu, de numai 17 ani, din Maramureş.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*