“Teleorman, Războiul întregirii neamului, monumente”, carte istorică reeditată

în Actualitate

ion-pecieAnul 2016 are o însemnătate istorică deosebită deoarece se împlinesc 100 de ani de la Războiul de întregire a neamului (1916).

Aceasta este și motivarea autorilor Ion Pecie, Gheorghe Albulescu și Antonia Sorescu, scriitori care au editat o carte istorică “Teleorman, Războiul întregirii neamului, monumente”.

Cartea prezintă evenimentele ce au avut loc pe raza județului Teleorman și monumentele istorice dedicate eroilor și faptelor de vitejie ale teleormănenilor ce au adus prinosul suprem de sânge pe teatrele de operațiuni. Lansarea a avut loc pe data de 29 decembrie 2016, în prezența unei numeroase participări, la sediul “Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman”.

Cartea se adresează militarilor, cititorilor tineri, dar și celor vârstnici, urmând ca autorii să o distribuie în toate localitățile teleormănene la școli, cămine culturale, primării și la alte instituții și autorități locale sau centrale.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*