Teleorman, în top la beneficiari de ajutor social

în Actualitate/Actualitatea politică/Social

Cei mai mulţi beneficiari de ajutor social sunt în Teleorman, Dolj, Buzău și Vaslui, potrivit datelor oficiale. Mai multe comune din Teleorman sunt fruntaşe la persoane fără ocupaţie. Mulţi localnici trăiesc din ajutorul social și se plâng că nu găsesc locuri de muncă sau că de la o anumită vârstă nimeni nu îi mai angajează.

Asistații sociali se plâng că nu au loc de muncă, în timp ce piața din România se confruntă cu o criză de personal.

Puține și neatractive pentru cei fără ocupație, locurile de muncă disponibile la AJOFM rămân vacante chiar şi luni de zile. O mie de posturi sunt disponibile acum în Dolj. În timp ce numărul celor care încasează ajutor social se apropie de 10 mii de persoane.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii se laudă cu cifrele care îi dau curaj.

„Deși lupta cu sărăcia nu este ușoară și uneori pare că este în zadar, cifrele ne dau curaj: dacă în anul 2011 aveam 400.000 de beneficiari de ajutor social, astăzi am ajuns la 150.000 și vreau să le mulțumesc tuturor celor care lucrează neobosit, zi de zi, pentru a-i scoate pe semenii lor din sărăcie”, a spus ministrul Muncii Marius Budăi.

În Teleorman, în acte oficiale, sunt în jur de 8.000 de șomeri, rata șomajului fiind în jurul a 6%.

43 de selectați din 818 persoane, la bursa locurilor de muncă

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți, eveniment care s-a  desfășurat la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor Locale din Roșiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Evenimentul s-a adresat absolventilor, dar au putut participa și celelalte categorii de persoane, care nu au loc de muncă sau care au dorit schimbarea acestuia.

În vederea participării la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți au fost contactaţi 895 de agenţi economici, fiind identificate 656 locuri de muncă vacante.

Pentru studii superioare, au fost anunţate locuri vacante pentru urmatoarele calificari: contabil, inginer mecanic, inginer electician, proiectant , diriginte santier, etc.

Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru ocupaţiile de zugrav, lacatus mecanic, consilier vanzari, agent asigurari, casier, mecanic auto, operator la preparararea produselor lactate, etc.

La eveniment au participat 818 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, au fost selectati 43 de absolventi in vederea incadrarii, care urmeaza sa sustina un interviu de angajare sau o proba de lucru.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*