Teldrum a pierdut procesul cu Consiliul Județean Teleorman, cu privire la contractele de închiriere ale Insulei Belina

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Decizia conducerii Teldrum de a da în judecată Consiliul Județean Teleorman a șocat pe multă lume, fiind cunoscute bunele relații dintre compania cea mai privilegiată din județ și autoritatea județeană. Totuși, prin trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel la statul român, Teldrum pierde doi ani de exploatare gratuită a zonei, exploatare care constă în posibilitatea de a pescui, dar și de a utiliza pietrișul de acolo în lucrările companiei.

Pentru că a vrut să se spele pe mâini de consecințele dosarului deschis la DNA pe această temă, Consiliul Județean Teleorman a riscat un conflict cu Teldrum, deși revanșa și-a luat-o chiar la începutul acestui an, oferind companiei un contract de modernizare a DJ 506 în valoare de 10 milioane de lei.

În primul termen al procesului deschis la secția de Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului Teleorman nu s-a prezentat niciuna dintre părți. Și totuși cazul a rămas în pronunțare, judecătorii au deliberat și au decis că Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, avea dreptate când spunea că hotărârea pe care a dat-o e perfect legală.

Instanța din Teleorman a decis să respingă excepția lipsei de interes invocată de Teldrum ca nefondată, precum și cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/26.11.2018 formulată de reclamanta SC TEL DRUM SA în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN TELEORMAN. Hotărârea nu este, însă, definitivă, Teldrum având posibilitatea de a face recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*