liberinteleorman.ro

”Tehnocratul” Dragoș Pîslaru, contract de 153.510 lei cu CJ Teleorman

30 aprilie 2018
Advertisement

Monica Vasilescu

Consiliul Județean Teleorman a fost, în cursul timpului, așa cum este și în prezent, o ”vacă de muls” pentru mulți profitori de pe urma statului. Și nu trebuie să fii neapărat de la PSD să pui mâna pe niște ”lapte”, că grupurile de interes exced partidele. Așa se face că și aceia care nu s-au arătat ca fiind politicieni, ci tehnocrați în toată puterea expresiei cuvântului, au conturile pline și aceleași apucături pe care le au oamenii politici consacrați. Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii în Guvernul Cioloș, este unul dintre ei. 70 la sută din afacerile firmei pe care acesta o controlează vin din contracte cu statul. Compania în care acesta a figurat multă vreme ca acționar – GEA Strategy & Consulting SA – a avut contracte de consultanță cu diverse instituții publice. Una dintre ele este Consiliul Județean Teleorman, instituție care i-a băgat în cont lui Pîslaru 153.510 lei cu TVA, pe vremea lui Dragnea la cârmă. Banii i-au fost dați pentru ”Realizarea Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Teleorman 2008-2013”, iar data atribuirii a fost 26.03.2010.

Conform celor de la ”România Curată”, SC GEA Strategy & Consulting SA, Civitta International OU, este o companie internațională de consultanță în afaceri, cu sediul în Estonia, care are filiale deschise în Letonia, Lituania, Rusia, Belarus, Ucraina, Moldova, România, Serbia și Polonia. Filiala românească a concernului este condusă, în calitate de CEO, de administratorul GEA Strategy & Consulting SA, Denisa Scutariu, iar ceilalți asociați persoane fizice, inclusiv fostul ministru tehnocrat, Dragoș Pîslaru, au calitate de parteneri.

Și, pentru că lui Pîslaru i-a plăcut ”la putere”, a lăsat deoparte tehnocrația și s-a alăturat partidului promovat de Dacian Cioloș, aflat în curs de înființare, visând, probabil, să se mai ducă ”la muncă”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Alexandria are cel mai frumos festival de dans din zonă, pe care nu prea îl sprijină nicio autoritate

Următorul articol

Fotbalul feminin alexăndrean, fără înfrângere în ultimul weekend al lunii aprilie

Cele mai recente articole de Actualitate