liberinteleorman.ro

Taxarea suplimentară a firmelor din România | Eugen Pîrvulescu: „Resping categoric”

30 aprilie 2022

Pe 20 aprilie, a fost depus la Senat un proiect de lege care prevede taxarea suplimentară a firmelor din România, pentru înscrierea acestora într-un catalog unic al Camerei de Comerț.

Inițiatorul, senator UDMR, Antal István-Loránt, susținut și de alți parlamentari, propune modificarea Legii 335/2007 a camerelor de comerț din România, astfel: „Pentru înregistrarea inițială, pentru înregistrarea modificărilor şi, respectiv, pentru menținerea actualizată a informațiilor în Catalogul firmelor, profesioniștii achită Camerei Naţionale o contribuţie anuală diferențiată, constând în echivalentul în lei, la cursul BNR, din ziua efectuării plăţii, după cum urmează: 100 euro/an pentru întreprinderile mari; 75 euro/an pentru întreprinderile mijlocii; 50 euro/an pentru întreprinderile mici; 20 euro/an pentru microîntreprinderi; 10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale”.

Senatorul Eugen Pîrvulescu respinge categoric această propunere de modificare legislativă și consideră că o noua taxă pentru firmele din România nu este oportună.

„Personal, în calitate de senator al României, resping cu fermitate aceste modificări, care nu fac altceva decât să împovăreze firmele românești cu o taxă ce nu va aduce beneficii, în acest moment, nici bugetului de stat, nici firmelor taxate.

Cunosc foarte bine mediul de afaceri, știu cu ce greutăți se confruntă, este domeniul în care am activat mulți ani.
Am traversat o perioadă dificilă, în care agenții economici au făcut eforturi masive pentru a se menține pe linia de plutire.

Economia României are nevoie de un mediu privat care să se poată baza pe predictibilitate, iar aplicarea unor taxe suplimentare, ar produce efecte negative în lanț, cum ar fi creșterea unor tarife sau reducerea unor servicii. Dorința mea este să ajutăm și să sprijinim mediul de afaceri. Prin urmare, atât eu, cât și colegii mei parlamentari din PNL Teleorman, vom rămâne fermi în această decizie și vom face lobby pentru respingerea acestei inițiative”, a declarat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deputatul Ică Calotă: Activitatea PFA-urilor este recunoscută ca vechime!

Următorul articol

6 ani de închisoare pentru un bătrân de 87 de ani! Pedeapsă pentru „violență în familie”

Cele mai recente articole de Politică