Târgul locurilor de muncă – AVATAR

în Actualitate

Monica Vasilescu

avatarConsiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a pus bazele proiectului AVATAR – Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţară prin Antreprenoriat şi Recalificare, proiect care vizează facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a 1000 de persoane din mediul rural, la nivelul a cinci regiuni de implementare (Bucureşti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, regiune de care se ocupă Maria Stoian şi Evelina Manea).

IMG_2756În acest context, s-a organizat târgul locurilor de muncă – AVATAR, acolo unde s-au întâlnit zeci de persoane neangajate pe piața muncii și antreprenorii care ar putea avea nevoie de oameni calificați.

Evenimentul a fost deschis de preşedintele PIMM Teleorman, Maria Stoian, cea care a avut responsabilitatea de a-i așeza la aceeași masă pe șomeri și pe oamenii de afaceri precum Mariana Sârbu, Eugen Pîrvulescu, Florin Titirișcă, Florentin Mocanu etc. În cuvântul său, întreprinzătorul Eugen Pîrvulescu a apreciat iniţiativa Patronatelor de a derula un astfel de proiect, apreciind că în Teleorman a existat întotdeauna un dezinteres în a acorda tinerilor un sprijin. Omul de afaceri a afirmat că și-ar dori ca și administrația publică județeană și locală să se implice în identificarea locurilor de muncă.

La rândul său, Florin Titirișcă, cel care coordonează la nivelul Alexandriei firme cu peste 200 de angajați, a apreciat inițiativa celor care implementează proiectul, dar a pus accent pe faptul că trebuie să urmărim câți dintre cei care au trecut prin aceste cursuri vor avea un loc de muncă, pentru că dacă ele nu vor fi urmate de angajare, rămân doar niște hârtii.

La acțiune a luat parte și Marian Popa, primarul comunei Fântânele, care s-a lăudat că a adus unele investiții noi în localitatea pe care o conduce, fapt care a generat locuri de muncă. Și Ion Mocanu, primarul comunei Năsturelu, are de ce să fie mândru, mai mulți cetățeni din localitatea pe care o coordonează au urmat cursurile din cadrul proiectului și au posibilitatea obținerii unei finanțări în cuantum de 5000 lei, ca sprijin pentru a-și duce planurile de afaceri la final.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*