Târgul județean al locurilor de muncă, organizat în cadrul Proiectului „Garanţii pentru TINEri!”

în Actualitate

Monica Vasilescu

garantiiTârgul județean al locurilor de muncă, organizat în Teleorman, în cadrul Proiectului „Garanţii pentru TINEri!”, a reunit antreprenori din judeţ şi zeci de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Seria de acţiuni a fost deschisă de către reprezentantul Consiliul Naţional al întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (unul dintre parteneri), Maria Stoian, căreia i-a stat alături directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu. Organizate în data de 14 octombrie 2015, în Sala de festivități a unei tipografii din  Alexandria, activităţile târgului au fost planificate astfel încât să asigure o îmbinare între factorul de informare/sensibilizare şi pachetul complex de servicii oferit în cadrul centrelor de Garanţii pentru tineri înfiinţate la nivelul fiecărui judeţ din cele patru regiuni de dezvoltare. Principalul indicator aferent proiectului este reprezentat de competenţele dobândite de către cei 2.892 de tineri în cadrul serviciilor oferite în cele 22 de Centre de Garanţii pentru tineri.

Implementat în perioada decembrie 2013 – noiembrie 2015, proiectul are ca obiectiv general operaţionalizarea unei Scheme de Garanţii pentru tinerii care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi care nu deţin un loc de muncă, din regiunile de dezvoltare vizate, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţa muncii.

Proiectul contribuie la promovarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare pentru tinerii fără un loc de muncă şi se încadrează în obiectivele Axei Prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” proiectul mai are ca parteneri Asociaţia Patronatul Tinerilor întreprinzători din România, Blocul Naţional Sindical şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. El se implementează în regiunile Sud Est Dobrogea, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Bucureşti-Ilfov.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

 1. Si cu ce sa concretizat acest Targ al locurilor de munca?
  Eventual domnul Ciobanu Viorel Emil a reusit sa trimeata cativa absolventi la firma
  fiului sau care califica absolventi.
  De cei de la AJOFM nu au fost invitati????
  ITM -ul controleaza munca . Intai sa-si gaseasca locuri de munca tineretul
  si dupa aia chemam ITM-ul!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*