liberinteleorman.ro

Tânăr, reținut pentru conducere fără permis, conducere sub influența substanțelor psihoactive și furt

4 iunie 2023

În contextul mini vacanței de 1 Iunie și sărbătoarea Rusaliilor, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23 585 de lei, au reținut 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 78 de persoane și verificate 63 de autovehicule.

Exemplificăm:

Tânăr reținut de polițiști pentru conducere fără permis, conducere sub influența substanțelor psihoactive și furt în scop de folosință

La data de 3 iunie a.c., ora 08.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria – Biroul Rutier au depistat un tânăr de 19 de ani, din comuna Buzescu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Alexandria, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Totodată, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul în cauză, ar fi fost sustras de la reprezentantul unei societăți comerciale.

În urma administrării probatoriului, față de tânărul de 19 ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , „conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive ” și „furt în scop de folosință”.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

La data de 3 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Vârtoape, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Gărăgău, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent, a transmis IPJ Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cultura se mută la Islaz. 3 zile de filme românești, teatru și concerte live la prima ediție Film în Sat

Următorul articol

Cum a luat Liviu Dragnea hotelul din Turnu Măgurele

Cele mai recente articole de Accident