liberinteleorman.ro

Tabăra Internațională de Pictură în Aer Liber „Nenciulești – 2023″, la ediția a VI-a

24 mai 2023
Advertisement

Nenciulești găzduiește și în acest an cea de-a VI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber. Evenimentul, care a devenit deja unul dintre cele mai așteptate din lumea artistică, atrage an de an artiști talentați din diferite țări pentru a-și exprima creativitatea în mijlocul frumuseții naturii.

Locația idilică oferă artiștilor o sursă infinită de inspirație. Pe parcursul mai multor zile de tabără, artiștii au ocazia să creeze opere de artă în aer liber, capturând pe pânză peisaje uimitoare și momente semnificative.

Ediția din acest an a adunat artiști din țară și din străinătate, oferindu-le oportunitatea de a interacționa și a-și împărtăși experiențele artistice. Printre participanți se numără pictorii: Petri Hilden – Finlanda, Joseph Noce – Franța, Giulia Iosco – Italia, Ritu Singh – India, Irina Stavila – Moldova, Selda Mant – Turcia, Mehmet Kanli – Turcia, Ahmet Avci – Turcia, Laura Culcea – România, Laura Ohmt – România, Rareș Kerekes – România și Tudor Şerbănescu – România. Fiecare pictor își va aduce stilul și viziunea proprie asupra artei, iar pentru asta a fost invitat și criticul de artă Marius Tița.

Tabăra din acest an va avea deschiderea joi, la ora 18.00, la Centrul Cultural Nenciulești, iar artiștii vor avea oportunitatea de a-și expune lucrările în cadrul unei expoziții deschise publicului larg, pe 31 mai, la Centrul Multifuncțional pentru tineri Alexandria, oferind astfel șansa de a-și promova munca și de a interacționa direct cu iubitorii de artă.

De eveniment se ocupă în fiecare an pictorul Tudor Șerbănescu, fiind curatorul taberei, cel pentru care arta și natura colaborează în armonie și oferă o experiență unică atât pentru artiști, cât și pentru comunitatea locală.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Încă un biciclist și-a pierdut viața acroșat de mașină

Următorul articol

Primarul din Siliștea Gumești: „Lumea NU are ce să vadă la casa lui Marin Preda”

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,