Tabăra de la Dunărica amintește, anual, de cea mai frumoasă zonă din Zimnicea

în Actualitate/Cultură/Politica altfel

Monica Vasilescu

zimnicea-dunarica

Puțină lume știe că în Teleorman, la Zimnicea, există un centru de agrement al Ministerului Tineretului și Sportului, destinat celor care iubesc să petreacă timpul în natură. Prea puțin exploatată, zona are un potențial turistic pe care autoritățile nu îl pun în evidență așa cum ar merita. Doar o tabără de creație mai amintește, o dată pe an, de locul pitoresc situat pe stânga brațului Dunărica, într-o zonă verde, acolo unde sunt construite 10 cabane tip apartament, renovate în anul 2008.

”Tabăra Națională de Creație Culorile câmpiei… de la tainele desenului, la magia culorilor și formelor…” este acum în desfășurare. Cea de-a șasea ediție, organizată de către Direcția pentru Sport și Tineret Teleorman, a început luni, în programul său fiind incluse patru ateliere specifice: pictură, origami-quilling, împletituri din sfoară, tablouri decorative.

Participanții vor primi materialele necesare pentru activitățile practice și vor lucra în grupe la fiecare atelier, sub îndrumarea unor cadre didactice. Tabăra are scopul de a cultiva imaginația și creativitatea copiilor prin lucrul cu diverse culori și materiale. Toate lucrările celor care iau parte la această activitate vor fi parte a unei expoziții, ce va avea vernisajul la finele săptămânii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*