SURSE: Schimbări la conducerea Prefecturii Teleorman, Casei de Pensii și APIA

în Actualitatea politică

Schimbarea guvernului va atrage, așa cum e firesc, schimbări în structura conducerii Instituției Prefectului Teleorman, dar și în unele deconcentrate. În acest moment, se discută despre plecarea din funcții a unor personaje care au făcut de multe ori deliciul publicului prin comportamentul lor, dar și prin acțiunile lor, uneori amuzante, alteori în sensul sfidării legilor. Primul care așteaptă să fie demis este prefectul Florinel Dumitrescu, fost paznic la Primăria Alexandria, ajuns senator printr-un context fericit pentru el și, în cele din urmă, reprezentant a Guvernului în teritoriu. Din poziția aceasta, Florinel s-a remarcat prin bâlbe, gafe și incapacitatea de a vorbi corect limba maternă, chestiuni care i s-au tolerat grație apropierii lui de primarul pesedist al Alexandriei, Victor Drăgușin. Potrivit surselor noastre, locul lui Florinel va fi ocupat de Liviu Dumitrașcu, fost prefect și subprefect al județului în repetate rânduri, grație unității useliste. Dumitrașcu a terminat ASE-ul și Dreptul, lucrând vreme de mai mulți ani în mediul privat. Ulterior, a ajuns și el abonat al funcțiilor în aparatul de stat, fiind inspector șef adjunct la Protecția Consumatorului și director adjunct la AJOFM până în 2013, când a devenit prima dată prefect. Apoi, în 2016 a ocupat funcția de subprefect al județului, redevenind în cele din urmă prefect, după ce Carmen Dan a decis să candideze la Senat.

O altă instituție a cărei conducere se va schimba în perioada următoare este APIA, condusă ani buni de Eugen Coman, un personaj remarcabil în primul rând prin aranjamentele făcute pe banii fermierilor și, în al doilea rând, prin cheltuielile personale din bani publici. APIA ar urma, potrivit surselor noastre, să fie condusă de Raluca Fedeleș, fost consilier județean PNL, mult mai cunoscută drept om de afaceri local, aceasta deținând o afacere profitabilă în Teleorman.

Nici Casa de Pensii Teleorman nu este ocolită de schimbări, în prezent instituția fiind condusă de cumnatul primarului Alexandriei, Emilian Bomboe. Acesta a condus Casa de Pensii vreme de foarte mulți, dar s-a remarcat prin tăcerea constantă și prin promovarea oamenilor PSD-ului în cadrul unor proiecte în „beneficiul” pensionarilor. Locul lui Bomboe ar urma să fie luat de Maria Stoian, consilier județean PNL și președinte al Filialei Teleorman a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*