SURSE: Polițistul Iulian Toader avea îmbibație alcoolică de peste de 2 g/l alcool pur în sânge când a provocat accidentul

în Actualitate/Politie

Iulian Toader, polițist la Serviciul Rutier Teleorman, a avut 2,10 îmbibație de alcool pur în sânge la prima probă și 1,90 g/l la cea de-a doua probă de sânge, conform unor surse. Probele au fost luate la ceva timp după producerea accidentului de la Turnu Măgurele, deoarece acesta a refuzat să sufle în aparatul alcooltest.

Iulian Toader a provocat un accident de circulație în Turnu Măgurele, pe 13 ianuarie 2023. În urma evenimentului rutier, trei persoane care se aflau în mașina cu care a intrat în coliziune autoturismul condus de Iulian Toader au ajuns la spital.

În acest moment, polițistul s-a ales cu trei fapte penale grave: părăsirea locului accidentului, alcoolemie la volan, vătămare corporală din culpă.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii au fost sesizați, vineri seară, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că, pe raza municipiului Turnu Măgurele, a avut loc un eveniment rutier.

Deplasați la fața locului, oamenii legii au constatat că, un bărbat de 43 de ani, din Buzescu, în timp ce conducea un autoturism în Turnu Măgurele, în împrejurări care vor fi stabilite cu ocazia cercetărilor, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de de 29 de ani din comuna Ianca, județul Olt.

După producerea evenimentului, bărbatul de 43 de ani ar fi deplasat autovehiculul și ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, prezentându-se ulterior la sediul Poliției municipiului Turnu Măgurele.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 51 de ani și a două femei, de 50 și 47 de ani, toți pasageri în autoturismul condus de femeia în vârstă de 29 de ani, fiind transportați la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto din Olt a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în timp ce bărbatul din Buzescu refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză, polițiștii au spus că efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Între timp, dosarul a ajuns la Parchet.

Despre polițistul Iulian Toader, de la Serviciul Rutier Teleorman, multă lume știe că a dezonorat haina statului în mod repetat, dar nimeni nu i-a venit de hac pentru că s-ar părea că are o protecție de undeva din sistem. Că se urcă la volan sub influențe alcoolice, că vânează ilegal sau alte infracțiuni nedovedite de o instanță judecătorească până acum, toate sunt cunoscute de colegii lui Iulian Toader și de cei care sunt interesați ca oamenii MAI să dea exemplu propriu prin respectarea legii înainte de a le cere acest lucru altora și de a-i penaliza ca urmare. Dar pentru că toate fărădelegile sale au trecut fără vreo măsură concretă asupra sa, polițistul și-a continuat ”hobby-urile”.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*